Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:52:56

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 25-ї сесії Чернігівської міської ради

21.11.2017   08:46

20 листопада, погоджувальна рада затвердила перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд двадцять п’ятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання, яка відбудеться 30 листопада 2017 року.

На розгляд депутатів пропонується 40 питань, підготовлених структурними підрозділами міської ради. Про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на початку засідання.

Під час обговорення порядку денного особливу зацікавленість депутатів викликали питання «Про Програму «Безпечне місто Чернігів на 2018-2020 роки» та «Про внесення змін до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки».

На всі запитання депутатів, як впливає система відеоспостереження на покращення аварійної ситуації на дорогах або на рівень злочинності у місті, та інші вичерпну відповідь надав запрошений на погоджувальну раду начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування обласної поліції полковник Анатолій Будьонний.

За його словами, ця програма дійсно дає можливість контролювати оперативну обстановку у місті і є важливою у боротьбі із правопорушеннями у всіх сферах його життєдіяльності. Проте, кількість камер має бути достатньою для охоплення відеонаглядом всього міста. На думку міського голови, у нашому місті, площа якого складає 8 тисяч га, система працюватиме ефективно при наявності значно більшої кількості відеокамер, ніж є сьогодні. Для присутніх продемонстрований відеоролик про діяльність цієї системи у Чернігові та області.

З питання внесення змін до Програми сприяння ОСББ, а саме зміни співфінансування капітальних ремонтів на 70/30, де 70% від загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, 30% – власні та залучені кошти ОСББ (ЖБК), начальник Управління ЖКГ міської ради Ярослав Куц повідомив депутатам, що таке рішення схвалено зборами представників ОСББ міста. Натомість, мешканці ОСББ та ЖБК  розраховують на інші види допомоги від міста: у проведенні ремонтів ліфтів, міждворових проїздів, встановлення дитячих майданчиків та знесення аварійних дерев, адже власних коштів на це у них не вистачить.

Як зазначив міський голова Владислав Атрошенко, це рішення є стимулюючим, а не демотивуючим фактором для створення нових ОСББ. Крім того, кількість ОСББ останнім часом значно зросла у місті, тож можливості міського бюджету для надання такої допомоги суттєво зменшились.

Також у ході дискусії були наведені приклади інших міст України з аналогічних питань, у яких встановлена пропорція 70/30, 60/40, і, навіть, 50/50. Чернігів – єдине місто в Україні, де існує співфінансування у вигляді 80/20. Депутати дійшли спільної думки більш ретельно попрацювати над цим питанням у комісіях і заслухати інформацію начальника ЖКГ щодо досвіду інших міст країни.

З питання про визначення повноважень, які здійснюють районні у місті ради та їх виконавчі органи, висловлювались різні думки щодо ефективності й неефективності розподілу міста  на районні ради. Міський голова дав доручення фінансовому управлінню та управлінню економічного розвитку міста підготувати аналітичну записку щодо раціональності існування районних у місті рад.

 - Якщо буде раціональніше ліквідувати ради або залишити, такої позиції я й буду дотримуватись як міський голова. Нам усім потрібно піднятись з партійного мислення на загальноміське, це наша спільна відповідальність, - сказав Владислав Атрошенко.

Також міський голова підкреслив, що всі питання є відкритими і можна вносити свої пропозиції або зауваження. При цьому, він закликав депутатів плідно опрацювати всі питання порядку денного на засіданнях постійних комісій і не політизувати деякі спірні питання під час розгляду на сесії.

За рішенням погоджувальної ради пленарне засідання цієї сесії вирішено розпочати не о 10.00, як зазвичай, а о 9.00, зважаючи на велику кількість питань порядку денного.

Пленарне засідання 25-ї сесії міської ради 7 скликання відбудеться 30 листопада о 9.00-й годині в залі засідань міської ради (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7).  З відповідним розпорядженням міського голови можна ознайомитись на офіційному веб-порталі міської ради в розділі "Нормативні документи".
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини