Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:01:31

Форум об'єднаних громад

17.11.2017   12:51Агенцiя

ВПРОВАДЖЕННЯ ГОЛОВНОЇ РЕФОРМИ В КРАЇНІ — ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ — ДЕМОНСТРУЄ МАСШТАБНІ ЗМІНИ ПО ВСІЙ КРАЇНІ.

НА ЦЬОМУ НАГОЛОСИВ ПРЕЗИДЕНТ ПЕТРО ПОРОШЕНКО, ВИСТУПАЮЧИ НА ФОРУМІ ПЕРЕМОЖЦІВ ВИБОРІВ В ОБ'ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАДАХ (ОТГ).
Глава держави нагадав, що три року тому «наріжним каменем» його передвиборної програми під час президентської кампанії був намір провести децентралізацію. Однак тоді мало хто вірив у цю реформу.

«Двадцять п'ять років українському народові обіцяли децентралізацію. І це не просто гарне слово — це передача реальної влади, повноважень і грошей громадам», — зазначив Петро Порошенко. Додавши, що ці зміни були необхідні для того, аби представники місцевої громади «припинили їздити до Києва з торбами питати дозволу, як жити громаді».
Саме за ініціативи Президента до Конституції України були внесені зміни, які дозволили передати від центральної влади на місця владні повноваження і фінансові ресурси. «Бюджети місцевих рад виросли в рази для того, щоб перетворити місцевих депутатів і лідерів громад на осіб, які здатні вирішувати проблеми села, селища, міста, і щоб громада мала можливість самостійно планувати, як їй жити», — наголосив Президент.
«Завдяки децентралізації відбулося безпрецедентне зростання місцевих бюджетів, якого не знала історія України. їхня частка в загальному бюджеті країни постійно зростає і згодом має становити в ньому не менше 50%», — зауважив Петро Порошенко.
Особливо важливим у процесі створення ОТГ, на думку керівника країни, є принцип добровільного об'єднання, і час підтвердив важливість такого підходу. «На цей крок зважилися найбільш рішучі та сміливі. Ті, хто завжди піднімається першим. Ви повірили у власні сили, повірили в нашу команду та нашу перемогу і стали прикладом для інших», — звернувся Президент до учасників форуму.

Він наголосив, що децентралізація дозволила реалізувати масштабні інфраструктури! проекти, розпочати ремонт та будівництво нових дитячих садків, зробити освітлення в населених пунктах, побудувати нові школи, нові дороги та реалізувати багато інших проектів. «Люди побачили масштаб змін, який відбувається в кожному куточку України», — сказав Петро Порошенко.
На своїй сторінці у Facebook народний депутат Сергій Березенко написав: «Відвідав Форум представників місцевих громад в Українському домі. Радий, що зібралася справжня команда однодумців, де кожен займається нашою загальною справою на своєму рівні: хтось розбудовує райони, хтось — міста, хтось — цілу країну. Саме так має відбуватися становлення держави в тих умовах та нових можливостях, які всім нам надала реформа децентралізації.

Особисто поспілкувався з тими 115 головами ОТГ, що перемогли на виборах два тижні тому. Цих людей свого часу висунула або публічно підтримала партія Блок Петра Порошенка «Солідарність». Пишаюся нашим правильним рішенням, адже саме цим кандидатам пересічні громадяни вручили мандат довіри. Причому в більшості випадків перемога була беззаперечною. Окремі кандидати отримували і 60%, і 80%, і навіть 93% голосів. Відбувалося це по всій країні — на Заході й на Сході, на Півночі й на Півдні. Ми єдина політична сила без якихось географічних прогалин у підтримці українським народом. БПП «Солідарність» об'єднує країну.
Це гарний результат. Проте йдеться лише про перший крок. Наразі маємо зробити все, щоб таку високу довіру людей виправдовувати не гаслами та пустопорожніми балачками, а реальними справами. Бо революція — це для політиків, а реформа — для ОТГ. Підтвердження цього ще раз побачив в очах голів», — завершив публікацію Сергій Березенко.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини