Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:21:59

Набирати та вербувати: як працюють рекрутери обласного військкомату. ВІДЕО

17.11.2017   08:04Агенцiя

Призовна кампанія «Осінь-2017» майже завершена, до війська з Чернігівщини залишилось направити 61 молодика. Служитимуть вони у підрозділах Нацгвардії та 8-му навчальному центрі Держспецтрансслужби. Також на Чернігівщині триває пілотний проект з перетворення військкоматів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Їх головне завдання - комплектування ЗСУ підготовленими та вмотивованими контрактниками.

Набирати та вербувати – це робота рекрутерів. Спеціально навчені люди шукають потенційних кандидатів для всіх родів військ ЗСУ. Нову посаду інструкторів-рекрутерів запровадили на Чернігівщині як пілотний проект на базі Чернігівського та Козелецького військкоматів.

В морську піхоту, до 36-ї бригади агітує вступати Максим Мірошниченко. В якості інструктора-рекрутера у Чернігові він з липня цього року. За цей час вдалося загітувати 12 чоловік з Чернігівщини. Зараз співбесіду проходить потенційний 13-й кандидат у морпехи. Щоправда, служити контрактнику доведеться не біля дома, а ближче до моря.

Максим Мірошниченко, інструктор відділу рекрутингу і комплектування: «Ми воєнно-морські сили, ми біля моря. У нас Одеса, Миколаїв, Запоріжжя, Очаків».

Дмитро: «На даний момент прийшов до даної особи отримати певну консультацію, певний об’єм інформації, який мене цікавить і вже за висновком прийняти для себе певне рішення».

Якщо ж вирішить пов’язати своє життя з військом, то вибір у Дмитра є. Воєнно-морські сили – один з трьох напрямків служби, що пропонують сьогодні у Чернігові молодикам.

Олександр Криворучко, військовий комісар обласного військкомату: «Поки на сьогоднішній день ми ввели три посади, але буде і четверта посада, яка безпосередньо буде працювати для високомобільних десантних військ, а так є представник для сухопутних військ, повітряних сил і військово-морських сил».

Це зараз рекрутери працюють на збірному пункті обласного військкомату, але так не щодня. Перед ними стоїть завдання йти до людей і рекламувати службу у війську.

Максим Мірошниченко, інструктор відділу рекрутингу і комплектування: «Робота наша — не просто сидимо на місці. Їздимо по учбовим закладам різним. Так просто можем даже на вулиці підійти».

Поки це експеримент, але від його результатів залежить, як розвиватиметься військова служба в Україні надалі.

Андрій Полонський, начальник відділу комплектування військовослужбовцями за контрактом головного управління персоналу Генштабу ЗСУ: «Експеримент розрахований до кінця року. Він ще триває. Після цього експерименту в січні місяці у нас запланована доповідь начальнику Генштабу, головнокомандувачу ЗСУ, а також міністру оборони України для прийняття остаточного рішення щодо переформатування, доцільності і таке інше».

Проміжні результати експерименту говорять самі за себе. Так, пілот по Козелецькому району дав перевиконання плану з набору контрактників на 120%.

Служба в армії зайвою не буде, так вважає більшість з опитаних нами нинішніх призовників на строкову службу. Наприклад, у 8-му навчальному центрі Держспецтрансслужби служитиме Антон Чайка з Кошанів Козелецького району.

Анатолій Чайка, призовник: «Думки відкосити не було. По-перше, це відчуття патріотизму, а по-друге, міняється час і потрібно для подальшої роботи, кар’єри».

Військовики знову і знову підкреслюють, нинішні призовники до зони АТО направлені не будуть. На службу призов йде з 20 років. Окрім того, за працюючими зберігається робоче місце та середньомісячна заробітна плата. А от за ухиляння від служби передбачена кримінальна відповідальність.

Олександр Криворучко, військовий комісар обласного військкомату: «На перший раз це обходиться штрафом, а на другий раз це включається до єдиного реєстру як порушення чинного законодавства і може привести до того, що він буде осуджений. І такі випадки у нас в минулому призиві були. Осуджено було три чоловіки строком до двох років».

Все більше молодиків розуміє, що не так вже і важко відслужити у війську, кажуть у центрі комплектування та соціальної підтримки. Наразі на Чернігівщині план по набору на строкову службу виконаний на 86%. Чотири команди залишилось до Нацгвардії і одна до Держспецтрансслужби.  Залишилося набрати 61 призовника. Нагадаємо, осінній призов закінчується 26 листопада.


Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини