Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:03:16

Відбулася 33 чергова сесія Прилуцької міської ради

04.11.2017   14:46

Під час засідання депутатський корпус на чолі із міським головою розглянув 25 проектів рішень, 23 з яких було ухвалено більшістю голосів.

Головною подією засідання стало введення до складу депутатського корпусу екс-голови Прилук Дмитра Барнаша. Призначення відбулося на підставі рішення попередньої сесії про припинення повноважень депутата Дмитра Волошина. Наступним за списком однопартійцем Волошина виборча комісія визнала Дмитра Васильовича, який і прийняв присягу перед початком розгляду питань порядку денного.

У рамках чергової сесії до присутніх у залі звернувся голова громадської організації “Учасники АТО “ЩИТ” Павло Красноок. Атовець від імені своїх побратимів подякував міському голові та раді в цілому за сприяння реалізації соціальних програм з допомоги захисникам України та їхнім сім'ям, а також підняв питання стосовно окремої нагороди учасникам АТО та прирівняним до них категоріям від громади міста, створення у місті алеї або монумента загиблим воїнам АТО, покращення житлових умов атовців, забезпечення їх житлом, виділення земельних ділянок.

Ольга Попенко надала відповіді на кожне із цих питань та наголосила, що й надалі сприятиме вирішенню соціальних проблем воїнів АТО. Міський голова також повідомила, що під керівництвом народного депутата Олега Дмитренка добудовується багатоповерховий будинок в районі 273 кварталу, а на цьому тижні у місті почнуть працювати проектанти з добудови будинку на Рокитному по вулиці Олега Кошового. Відповідно до меморандуму між шведською організацією, яка займатиметься добудовою останнього, та Чернігівською облдержадміністрацією, будинок буде розрахований на 32 квартири, а на першому поверсі розміщуватиметься реабілітаційний центр для військовослужбовців. Першочергово квартири надаватимуться ветеранам офіцерам армії та поліції, але керівництвом області подано пропозицію внести до списку кандидатів на житло й учасників АТО. Та остаточне рішення з цього приводу прийматиме міська рада. Тож є усі шанси, що черга атовців, які потребують житла невдовзі зрушить із місця.

Узявши до відома звернення голови ГО “Учасники АТО “ЩИТ”, одним із перших депутати ухвалили рішення про затвердження списку учасників бойових дій, які мають пільги відповідно до міської цільової Програми на оплату комунальних послуг. За нею в Прилуках нині зареєстровано 391 учасник АТО.

З-поміж інших необхідних для життєдіяльності міста рішень депутати затвердили внесення змін до міської цільової Програми “Медико-соціальне забезпечення пільгових та соціально-незахищених верств населення на 2017 рік” у новій редакції. За рішенням депутатського корпусу для реалізації Програми додатково виділено 160 тисяч гривень до кінця року. 60 тисяч гривень спрямовано на пільгове зубопротезування, а решту 100 — на ліки за пільговими рецептами.

Також депутати ухвалили проект відокремлення фінансової діяльності Прилуцької міської стоматологічної поліклініки. З початку нового року стоматологічна поліклініка самостійно здійснюватиме фінансову діяльність за рахунок реорганізації централізованої бухгалтерії комунального лікувально-профілактичного закладу “Прилуцька центральна міська лікарня”.

Наступним рішенням було затверджено кандидатури членів до складу Госпітальної ради Прилуцького госпітального округу. Ними стали Прилуцький міський голова Ольга Попенко, головний лікар КЛПЗ “Прилуцька центральна міська лікарня” Лариса Івченко та депутат Прилуцької міської ради Людмила Ященко.

Далі депутати ухвалили рішення про зміни бюджетних призначень та виділення коштів:

для виготовлення проектно-кошторисної документації для капітального ремонту Прилуцької дитячої музичної школи ім. Л.М.Ревуцького по вул. Земській, 11 (35000,00 грн.);

для Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 (15000,00 грн.) на покращення матеріально-технічної бази (12314,56 грн.) та на придбання обладнання та комплектів шкільних меблів (2685,44 грн.);

для поповнення статутного фонду КП “Послуга” (130000,00 грн.).

За ініціативи депутата міської ради Олексія Гавриша на сесійному засіданні вирішили направити звернення Прилуцької міської ради до Кабінету Міністрів України щодо перегляду тарифів на послуги ветеринарно-санітарної експертизи молокопродуктів, вироблених в домашніх господарствах, адже дрібні підприємці району та міста сплачують за неї в рази більше ніж представники великого бізнесу.

Депутат Прилуцької міської ради Артем Рожко також вніс два проекти рішень: про відміну рішень виконкому щодо встановлення нових тарифів КП «Послуга» та КП «Прилукижитлобуд». Після тривалих дебатів жоден з проектів рішень не набрав необхідної кількості голосів.

У рамках порядку денного депутати розглянули ряд земельних питань та ухвалили по них відповідні рішення.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини