Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:21:12

Владислав Атрошенко: За цифрами проведених поточних ремонтів має стояти якісно виконана робота

31.10.2017   15:59Агенцiя

Усі комунальні ЖЕКи Чернігова цього року справляються з запланованими обсягами поточних ремонтів. А до кінця року кожен з них виконає і той обсяг робіт, який заборгував мешканцям (де така заборгованість є) за минулий рік.

Про це повідомив 31 жовтня на розширеній нараді міського голови з керівниками всіх міських служб начальник Управління ЖКГ Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Разом з тим, при обговоренні ситуації з поточними ремонтами в житлових будинках Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко застеріг від видавання бажаного за дійсне:

- За цифрами звіту повинна стояти якісно виконана робота, а не просто витрачені якось і на щось кошти,  - сказав він. – Коли коштів обмаль, їх треба використовувати максимально раціонально та ефективно. А це значить, що роботи виконувати максимально якісно – щоби до них не треба було повертатися в найближчі 10 років. Чи це покрівлі, чи заміна мереж – будь-що. Тому в мене прохання слідкувати за дотриманням технології саме при виконанні поточних ремонтів особливо ретельно. Також буде набагато краще, якщо ми поставимо будинки в якусь чергу і зробимо навіть менший обсяг, але більш якісно. Але при цьому треба спілкуватися з мешканцями, пояснювати їм поточний стан справ і щоби вони розуміли, коли їхня черга.

 Як відомо, в Чернігові  кошти на проведення поточних ремонтів були включені в тариф на послуги з обслуговування житлових будинків у другій половині минулого року - після майже п’ятирічної перерви. Одночасно запроваджено і побудинковий облік сплачених мешканцями сум. Поточні ремонти в кожному будинку мають виконуватися в межах зібраних коштів.

Про накопичені кожним будинком суми та заплановані роботи з поточних ремонтів ЖЕКи періодично інформують шляхом вивішування повідомлень на дошках оголошень у під’їздах. З більш актуальними й точними цифрами, станом «сьогодні на сьогодні», мешканці будинків можуть ознайомитися в самих житлово-експлуатаційних організаціях.

За відгуками керівників ЖЕКів, дуже добре, коли в будинках є обрані загальними зборами представники (старші  будинку/ під’їзду), які здійснюють комунікацію з ними. Такі представники можуть не тільки цікавитися сумами зібраних на поточні ремонти коштів, але й пропонувати ті види робіт, які, на думку мешканців цього будинку, бажано виконати у першу чергу.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини