Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:20:31

Громадська рада готується до засідання

25.10.2017   10:15Агенцiя

Орієнтовно члени Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації зберуться 16 листопада. Про це стало відомо 23 жовтня під час засідання президії ради під головуванням Ігоря Москаленка. Учасники заходу обговорили 14 питань, частину з яких буде винесено на розгляд ГР.

Президія дорадчого органу заслухала інформацію про засідання робочої групи з вивчення ситуації, що склалася у відділенні № 11 Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні, перспективи використання його будівлі, а також інформацію про нараду щодо подальшого функціонування РЛП «Ялівщина» та підсумки засідання за «круглим столом» з нагоди 500-річчя Реформації.

Жваве обговорення викликало питання стосовно робочого проекту «Реставраційні роботи фасаду Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (заміна віконних блоків)». Вирішили ініціювати розгляд концепції майбутніх робіт із залученням фахівців та представників громадськості на Консультативній раді з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій ОДА.

Громадські активісти підтримали пропозицію комітету з інформації та комунікації ГР про звернення Громадської ради до Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення про надання Концерну РРТ статусу провайдера цифрового мовлення. Натомість не отримала підтримки ініціатива зазначеного комітету щодо делегування йому повноважень з висвітлення діяльності ГР.

За пропозицією чотирьох комітетів Громадської ради (з питань формування і реалізації державної політики; патріотичного виховання дітей та молоді; з питань сім’ї та захисту прав дітей; з питань духовності та моралі) вирішили звернутися до голови ОДА з приводу проведення спільного засідання президії ГР та Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді, на якому обговорити можливі зміни до профільної програми.

До очільника облдержадміністрації від Громадської ради буде ще одне звернення — стосовно створення конкурсної комісії (із включенням громадськості) з визначення кандидата на заміщення посади директора Обласного молодіжного центру.

Крім того, у центрі уваги ГР залишається питання медичної сфери — забезпечення потреб населення донорською кров’ю, її компонентами і препаратами.

Серед іншого учасники засідання висловили бажання зустрітися з Чернігівським міським головою щодо збереження зелених зон міста.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини