Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:45:50

Координаційну раду для спільних дій і тиску на владу створили підприємці з різних регіонів України під час зустрічі в Чернігові

28.09.2017   15:02Агенцiя

Представники громадських організацій та об’єднань реального сектору економіки України зібралися в Чернігові, аби обговорити найгостріші проблеми розвитку бізнесу в країні, а також намітити спільні кроки для їх вирішення.

Це третя подібна зустріч, попередні відбулися у Києві та Львові.
Організатори конференції в нашому регіоні - Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» та громадська організація «Сяйво Сіверщини» за підтримки Чернігівської районної ради.

- Ця конференція – виклик тій ситуації, що склалася, виклик бездіяльності влади, виклик проблемам, які є в підприємницькому середовищі, - підсумував під час спілкування з журналістами В’ячеслав Биковець, генеральний директор Спілки малих, середніх і приватизованих підприємств України. – Спостерігаємо, що в будь-якій сфері, чи це дозвільна система, система ліцензування, чи це система державного нагляду й контролю у сфері господарської діяльності, чи податкова сфера – скрізь надзвичайно багато проблем. Усе суспільство роз’їдає корупція, підприємці змушені платити хабарі для вирішення багатьох питань. На жаль, за останні три роки влада не зробила жодних суттєвих кроків для покращення підприємницького середовища.

Як відзначили учасники зустрічі в Чернігові, за даними міжнародних експертів, на сьогодні Україна посідає 130 місце у світі щодо легкості приєднання до електричних мереж, 140 місце щодо отримання дозволів на будівництво, і все це засвідчує, що влада не зробила нічого для того, аби правила гри для бізнесу були чіткими, прозорими та зрозумілими. Влада постійно обіцяє підприємцям реформи в економіці, але насправді відбувається лише видимість реформ. Врешті-решт урядовці мають зрозуміти, що реалізація будь-яких змін у пенсійному забезпеченні, освіті, медицині не можливі без реального розвитку економіки, промисловості, адже саме бізнес дає податки та кошти, яких всі ті реформи безумовно потребують.

Учасники конференції висловилися за об’єднання зусиль, аби впливати на вирішення проблем, що існують у підприємницькому середовищі, запобігати впровадженню антипідприємницьких норм і правил; для активної співпраці та реалізації спільних ініціатив з метою створення сприятливого інвестиційно-промисловий клімату в Чернігівській області та Україні в цілому, підтримки ефективних законодавчих пропозицій. «Тільки згуртувавшись у міцний кулак ми зможемо досягти позитивних змін», - переконаний В’ячеслав Биковець.

- Сьогодні бізнес ні в кого не вимагає ні грошей, ні зменшення податків, - зауважує Віктор Лазар, голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина». – Бізнес хоче від влади тільки одного – дати можливість реальному сектору економіки розвиватися. Ми обговорювали питання доступу до природних монополій, це, зокрема, приєднання до енергетичних мереж. Всім зрозуміло: якщо не буде електроенергії, не буде економіки. Це питання виникає не вперше, але рухів нам на зустріч, на жаль, немає. Воно не вирішується жодним чином. Тому ми намічаємо подальші кроки, аби зрушити це тему з мертвої точки.
Також обговорювали питання про прийняття Закону «Про податок на виведений капітал», що дасть змогу розвиватися реальному сектору економіки. Будемо лобіювати його на всіх рівнях, адже життя йде, а ми залишаємося поза конкуренцією серед інших країн. Шкода, що ми змушені боротися, але іншого шляху у нас нема. Якщо не будемо цим займатися, ніякого розвитку країни не буде.

Під час зустрічі в Чернігові представники громадських об’єднань, які стоять на захисті інтересів представників реального сектору економіки України, домовилися про створення спільної координаційної ради, обрали серед присутніх людей, які будуть цим займатися, визначили цілі й принципи, якими будуть керуватися в подальшій діяльності. Наступну зустріч підприємців домовилися провести у м. Суми, але до того часу тримати зв'язок через веб-конференції. «На прикладі роботи нашої організації ми дійшли висновку, що адвокаційна діяльність, що ведеться за західними канонами, будь-яка комунікація з владою з позиції «будь ласка, зробіть», не ефективна! - говорить Ліна Клєбанова з Києва, представниця ініціативи «Бізнес за майбутнє». – Наша влада не збирається проводити економічні реформи на зразок реформ у Словаччині, Грузії, Польщі. Наші урядовці, на жаль, працюють чи-то на олігархічні інтереси, чи-то на партійні амбіції. Всі вкрай важливі для підприємців закони лежать на полицях. Ми не бачимо серед урядовців драйверів економічних змін. Тому бізнес сьогодні має не просити, а вимагати! Якщо бізнес цього не зробить, цього не зробить ніхто».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини