Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:37:21

До кінця вересня всі бюджетні установи Чернігівщини мають розрахуватись за спожиті енергоносії

21.09.2017   10:08Агенцiя

На цьому наголосив заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко на нараді з керівниками установ і організацій Чернігівщини, які фінансуються з державного бюджету та мають заборгованість за спожиті енергоносії.

В обговоренні також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Володимир Кривенко і представники теплопостачальних підприємств області.

– Стан розрахунків за використані енергоресурси та отримані послуги – важливе питання, від якого залежить функціонування підприємств, що їх надають. Оскільки наявні борги заважають надавачам послуг отримати від НАК «Нафтогаз України» та ДП «Енергоринок» необхідні ліміти енергоносіїв, – зазначив Сергій Сергієнко.

Наразі загальна заборгованість бюджетних організацій області за спожиту електричну та теплову енергію, природний газ (з урахуванням поточних нарахувань) складає майже 15 мільйонів гривень.

Зокрема борг установ, що фінансуються з державного бюджету – близько 7 мільйонів гривень, з обласного бюджету – майже 2 мільйони гривень, з місцевих бюджетів – біля 6 мільйонів гривень.

У ході обговорення представники установ-боржників поінформували учасників наради про наявну ситуацію із заборгованістю, а також терміни і шляхи її ліквідації.

Сергій Сергієнко доручив Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА підготувати відповідні звернення до центральних органів влади, яким підпорядковані територіальні установи області, що мають проблеми з вирішенням зазначеного питання.

– Прем’єр-міністром України поставлене чітке завдання – погасити наявну заборгованість за спожиті енергоносії до кінця вересня. Тому прошу задіяти всі можливі ресурси та механізми, аби забезпечити належний стан розрахунків, – підсумував заступник голови облдержадміністрації.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини