Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:34:30

На форумі у Ніжині презентувалися і досягнення громад

14.07.2017   13:20

У форумі взяли участь міський голова Анатолій Лінник, координатор проекту місцевого розвитку громад в Чернігівській області Ніна Подколзіна, заступник міського голови Сергій Дзюба, начальники управлінь та структурних підрозділів міської ради, представники громадських організацій та ОСББ.

На початку заходу міський голова Анатолій Лінник подякував організаторам та учасникам форуму та побажав ефективно використати час для обміну думками та досвідом: « Відомо, що найкращий спосіб об’єднати людей – залучити їх до виконання спільної справи. Цією спільною справою і є сам процес стратегічного планування. Стратегія розвитку, як документ, стане основою для всіх управлінських рішень, що стосуватимуться нашої громади. Також, наявність Стратегічного плану забезпечить умови для доступу до залучення коштів позабюджетного фінансування на проекти її розвитку. І в нас вже є гарні результати: 11 громад співвласників багатоквартирних будинків та п’ять громадських організацій міста довели, що лише спільними зусиллями та об’єднавшись, можна досягти чудового результату. Взявши участь у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», вони не лише реалізували мікропроекти по енергозбереженню та інноваційному врядуванню, а й мобілізувались для вирішення пріоритетних завдань та розвитку громадянського суспільства», - актуалізував Анатолій Валерійович.

Далі координатор Проекту Ніна Подколзіна доповіла присутнім про основні передумови розробки стратегічних планів розвитку на місцевому та регіональному рівні, основні види стратегічних документів, принципи стратегічного планування, схеми розробки стратегії, етапи підготовки стратегічних документів та ін.

На форумі презентувалися і досягнення громад – партнерів Проекту: ОСББ «Добробут», ОСББ «Синяківське», ОСББ «Ніжинець», і приклади впровадження мікропроектів з інноваційного врядування. «Те, що було на етапі роз’яснення і знайомства з Проектом, - не порівняти із сьогоднішнім днем. Так, було важко. Але це все досвід! І сьогодні це вже інша громада: згуртована і дружна, яка відчула, що в неї є сили і наснага на нові ідеї», - підсумувала Ніна Подколзіна.
                                                   

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.