Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:46:53

Міський голова звертається до голови облдержадміністрації з проханням повернути земельні ділянки до комунальної власності громади міста

20.06.2017   09:05Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звертається до голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча щодо передачі земельних ділянок до комунальної власності територіальної громади м. Чернігова.

Мова йде про ділянки в районі Березового Гаю, де планувалося будівництво багатоповерхових багатоквартирних житлових будинків № 1, 2, 3 (будівельна адреса) на виконання Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області.

Враховуючи соціальну напругу та громадські конфлікти, викликані підготовчими роботами житлової багатоквартирної забудови на території зеленої зони, обмеженої вулицею Кільцевою, багатоквартирною житловою забудовою по вулиці Генерала Пухова та садибною забудовою по вулицям Генерала Пухова, Бобровицькій та Всеволода Ганцова, розташованої в Деснянському районі міста, рішенням Чернігівської міської ради від 27 жовтня 2016 року біли скасовані пункти 1.1, 1.2, 1.3 рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок» для цієї забудови.

Це рішення було прийняте з метою збереження ланшафтно-рекреаційної зони загальноміського значення. Адже відповідно до Генерального плану м. Чернігова вказана зелена зона відноситься до озеленених територій загального користування.

    «З метою реалізації положень Генерального плану м. Чернігова і створення районного парку на території зеленої зони, обмеженої вулицею Кільцевою, багатоквартирною житловою забудовою по вулиці Генерала Пухова та садибною забудовою по вулицям Генерала Пухова, Бобровицькій та Всеволода Ганцова, розташованій в Деснянському районі м. Чернігова, просимо Вас припинити управлінню капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації право постійного користування земельними ділянками площею 0,2209 га (кадастровий номер 7410100000:02:016:0082) та площею 0,3482 (кадастровий номер 7410100000:02:015:0495) та передати вказані земельні ділянки до комунальної власності територіальної громади м. Чернігова", - йдеться у зверненні міського голови.

Про це було повідомлено сьогодні на погоджувальній раді в Чернігівській міській раді. Крім того, під час засідання депутати затвердили перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд двадцять першої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання. На розгляд депутатів пропонується 25 питань, підготовлених структурними підрозділами міської ради.

При обговоренні порядку денного особливе занепокоєння депутатів викликало питання щодо затвердження Порядку демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова. Депутати висловили свої зауваження та пропозиції стосовно того, аби демонтаж тимчасових (металевих) гаражів здійснювався у межах чинного законодавства України.
       

Владислав Атрошенко також звернувся до депутатів з наполегливим проханням всі неузгодженості вирішувати на постійних комісіях міської ради з тим, аби до сесійної зали прийти з опрацьованими рішеннями. 

Згідно з розпорядженням Чернігівського міського голови засідання 21-ї сесії відбудеться 29 червня 2017 року о 10-й годині в залі засідань Чернігівської міської ради. Більш детально з розпорядженням міського голови, порядком денним та графіком засідань постійних депутатських комісій можна ознайомитися на офіційному веб-порталі міської ради в рубриці «Актуально».  

 
Прес-служба Чернігівської міської ради   

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини