Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:48:44

Парламентський екватор народного депутата України Олександра Кодоли в цифрах і фактах

27.05.2017   12:44Агенцiя

"Екватор роботи парламенту" – звітує Олександр Кодола, обраний по одномандатному виборчому округу № 209.

Народний депутат України Кодола Олександр Михайлович входить до фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ»;
Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства;  Заступник Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ);
Керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою;
Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь.



Законотворча діяльність


Народним депутатом на розгляд Верховної Ради подано 65 законопроектів.
З них набули чинності: законопроект №1505-1 «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків), № 408 щодо волонтерської діяльності, №2345 щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей), №4680 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»,  а також Постанов Верховної Ради України «Про відзначення 210-ї річниці від часу заснування Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» та “Про відзначення 180-річчя з дня народження Олександра Кониського”.
Ще 7 законопроектів прийнято за основу. Інші знаходяться на різних етапах розгляду. Також депутатом внесено 82 поправки до законодавчих актів.
         
Олександр Кодола не пропустив жодного засідання Верховної Ради України, окрім днів проведених у офіційних парламентських відрядженнях.


Робота з виборцями

Особливу увагу Олександр Кодола приділяє роботі з виборцями в окрузі.
За цей час під час виїздів у райони та в обласному центрі проведено 134 прийомів громадян, а всього до народного депутата особисто звернулися майже дві з половиною тисячі громадян.За цими зверненнями підготовлено та направлено 1437 депутатських звернень.
Найбільше звернень до депутата стосувалось матеріальної допомоги 22%; з питань охорони здоров’я – 15%; отримання статусу учасника бойових дій та передбачених Законами України виплат та пільг учасникам АТО — 13%; порушення прав громадян державними та правоохоронними органами - 9%; питань стосовно процедури виділення землі та приватизації -  8%; питань фінансування освітянської та медичної галузей, комунальних закладів тощо -7%. Інші звернення стосувались питань щодо нарахування субсидій,  соціального захисту громадян, аспектів адміністративної реформи тощо.


Депутатські запити

На захист державних інтересів та вирішення проблем виборців Чернігівщини Олександром Кодолою подано 116 депутатських запитів.
Серед найбільш важливих:
Депутатський запит до Генерального прокурора України щодо штучного банкрутства публічного акціонерного товариства "Ніжинський механічний завод"; до Кабінету Міністрів України щодо відновлення водопостачання в місті Ніжин Чернігівської області; до Кабінету Міністрів України щодо відновлення гарячого водопостачання в населених пунктах Чернігівської області;  до Генерального прокурора України  щодо відчуження приміщення Ніжинської дитячої школи мистецтв;  до Кабінету міністрів України  щодо завершення будівництва Носівської загальноосвітньої школи №5 в Чернігівській області; до Кабінету Міністрів України щодо створення в місті Ніжин Чернігівської області історико-архітектурного заповідника державного значення; до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення інформаційної безпеки в північних районах Чернігівської області, що межують з Російською Федерацією та Республікою Білорусь; до Кабінету Міністрів України щодо фінансування освітньої галузі Чернігівської області,  до Кабінету Міністрів України щодо зриву опалювального сезону в Ніжині, до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для здійснення будівельних робіт по об'єкту незавершеного будівництва Носівська загальноосвітня школа І - III ступенів № 5, до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення права на отримання санаторно-курортного лікування за рахунок державних коштів учасниками бойових дій та інвалідами війни.  



Залучення коштів для соціально-економічного розвитку виборчого округу

За два з половиною роки на розвиток Чернігівщини і зокрема 209 виборчого округу, за сприяння Олександра Кодоли надійшло понад 50 мільйонів гривень державних коштів. Це кошти із субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (так званий депутатський фонд) (зокрема в 2016 році з цього фонду в область надійшло 20 мільйонів гривень, а цьогоріч в травні Постановою Кабінету Міністрів вже прийнято рішення про виділення 5 мільйонів гривень). Також це і кошти із Державного фонду регіонального розвитку, виділення яких депутат лобіював особисто.
Зокрема у  2016 році надійшло: в Носівський район - 13,3 млн. грн.; в м. Ніжин – 18, 3 млн. грн.; Ніжинський район - 3, 4 млн. грн.; Варвинський район – 5,3 млн. грн.; Срібнянський район – 2,2 млн. грн.; Ічнянський – 1,5 млн. грн.
Серед найбільших проектів, профінансованих за рахунок вказаних коштів: капітальний ремонт Ніжинського пологового будинку – майже 9 мільйонів гривень; відновлення будівництва Носівської ЗОШ№ 5 - 5,5 мільйона гривень; реконструкція у Ніжині плавального басейну – 3,8 мільйони гривень; ремонт дорожнього покриття в Носівці –  понад 2 мільйони гривень;  реконструкція водогону в с. Калиновиця Варвинського району -1,1 мільйони гривень. Реконструкція Срібнянської ЦРЛ – 940 млн. грн. Серед інших важливих проектів: виділення 2,3 мільйони гривень на закупівлю медичного обладнання для медичних закладів Чернігівщини; встановлення 37 дитячих майданчиків в усіх районах округу та місті Ніжині; реконструкція 3 дитячих садків: у Носівці, у Ніжині на базі гімназії №16, у Безуглівці Ніжинського району на базі загальноосвітньої школи.


Депутатські ініціативи

За ініціативи Олександра Кодоли на державному рівні відзначено 210 річницю з дня заснування Ніжинського державного університету, та 180 річницю з дня народження видатного українського громадського діяча, автора духовного гімну України «Молитва за Україну» Олександра Кониського. Олександр Кодола став ініціатором заходів, щодо популяризації Ніжина під час участі міста у конкурсі «7 чудес України. Історичні міста та містечка». За його ініціативи в місті відбувся найбільший за багато років прес-тур представників загальнодержавних та регіональних ЗМІ (34 журналіста), яким презентували Ніжин, як історичний та туристичний центр Лівобережної України. За результатами Інтернет-голосування та висновками експертів Ніжин увійшов до числа міст-переможців.
Команда Олександра Кодоли займається реалізацією проекту розвитку велоінфрастуктури міста «ВелоНіжин». В рамках проекту в Ніжині вже встановлено 12 сучасних велопарковок, під час розміщення яких перш за все враховувалися інтереси жителів міста За ініціативою народного депутата в місті став традиційним велопробіг до Дня молоді та Дня Конституції України.
Народним депутатом започатковано щомісячні екскурсії для мешканців округу, перш за все шкільної та студентської молоді, громадських активістів, освітян, журналістів до Верховної Ради України, під час яких вони мають змогу безпосередньо ознайомитися із діяльністю Парламенту, особливостями роботи народних депутатів та апарату Верховної Ради України. За ці два з половиною роки Парламент мали змогу відвідати сотні жителів виборчого округу Олександра Кодоли та всієї Чернігівської області.


Захист прав виборців

Олександр Кодола систематично під час пленарних тижнів виступає з трибуни Верховної Ради України або порушує проблеми своїх виборців на брифінгах у стінах Парламенту. За два з половиною роки ним проведено 43 брифінги. Досить часто під час виступів перед журналістами до нього приєднуються небайдужі земляки. Серед найбільш резонансних порушених тем:
Притягнення до відповідальності винних у зриві опалювального сезону та вимога негайно дати тепло у Ніжині; проблема створення у Ніжині державного історико-архітектурного заповідника «Древній Ніжин»; нестача цільових коштів на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет та лікування хворих на хронічні захворювання нирок, зокрема на Чернігівщині; проблема забруднення річки Остер; закриття у Ніжині дитячої школи мистецтв; проблема відновлення гарячого водопостачання в Чернігові, Ніжині та інших містах області; подолання вето Президента на закони про фінансування професійно-технічної освіти в Україні; усунення «фармацевтичної мафії» та монополії з ринку державних закупівель на постачання витратних матеріалів для проведення гемодіалізу в Україні, і на Чернігівщині зокрема; виплата заборгованості Ніжинському ремонтному заводу інженерного озброєння; на підтримку акції проти монополізму енергетичної компанії «Чернігівобленерго»; питання до Уряду щодо наслідків запропонованих змін до Податкового кодексу, якими скасовується акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів для місцевих бюджетів; щодо підтримки законопроекту про створення Фонду енергоефективності, щодо підтримки та забезпечення житлом і умовами для роботи наймолодшого доктора наук в Україні,  ніжинки Ольги Броварець.


Міжнародна міжпарламентська діяльність

Олександр Кодола у своїй діяльності значну увагу приділяє формуванню позитивного іміджу та захисту інтересів України на міжнародній арені. Народний депутат є заступником Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), членом Української частини Парламентського комітету асоціації, керівником групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, співголовою групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь.
Олександр Кодола, як керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, проводить значну роботу з розбудови міжнародних зв’язків із цією країною Балтії. В січні 2016 року за участі народного депутата відкрито Почесне консульство Латвійської республіки у Чернігові. У квітні 2016 року група з народних депутатів на чолі Олександром Кодолою з офіційним візитом побувала у Латвії.  Українські парламентарі зустрілися із Спікером Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце, групою депутатів Саейму з міжпарламенських зв'язків з Україною та Прем'єр-міністром Латвії Марісом Кучинскісом.
За сприяння Олександра Кодоли місто Ніжин, центр його виборчого округу, отримало латвійське місто-побратим. 12 квітня 2016 року в Латвії підписано меморандум про дружбу і співпрацю між містами Ніжином і Прейлі.
Олександр Кодола сприяє проведенню спільних україно-латвійських проектів у сфері децентралізації, сільского господарства, розвитку територій тощо.
Два роки поспіль народний депутат спільно із представниками латвійської влади та громадських організацій організовує в Латвії відпочинок для дітей з Чернігівської області, чиї батьки брали участь в АТО на Сході країни.

Оцінка експертів

У 2016 році Олександр Кодола увійшов до ТОП-10 рейтингу депутатів-реформаторів в індексі моніторингу реформ iMoRe. За результатами досліджень Громадської мережі ОПОРА діяльності народних депутатів, обраних по мажоритарних округах, Олександр Кодола посідав перше місце в Чернігівській області і четверте місце серед усіх депутатів-мажоритарників України за результатами своєї роботи у 2016 році. Також він посідає перше місцк серед народних депутатів від Чернігівської області за підтримку реформаторських законів


Медіаактивність

Олександр Кодола - спікер №1 серед депутатів від Чернігівщини. За час своєї роботи у Верховній Раді України він 63 рази виступав з місця та з трибуни Парламенту.
Народний депутат постійно спілкується і звітує перед виборцями в засобах масової інформації. Він частий гість в ефірах телеканалів: Рада, Новий канал, 112 Україна, Еспресо ТБ, NEWS ONE, ICTV, а також  в регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ. За його участі було проведено понад 100 ефірів на загальнодержавних і регіональних телеканалах.


Зворотній зв'язок

Приймальні народного депутата:

Чернігів, проспект Миру, 65,
тел.066-469-22-83;
chernigiv.nf@gmail.com
У робочі дні з 09.00 до 18.00

Ніжин, вул. Московська, 20
тел. (04631) 7-13-70;
gp.kodola@gmail.com
У робочі дні з 08.00 до 17.00

Носівка, вул. Центральна, 20;
Тел. 096-383-67-89;
nosivka.nf@gmail.com
У робочі дні з з 08.00 до 17.00

Профіль в соціальній мережі facebook:
https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich

Сторінка на офіційному сайті Верховної Ради України:
http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15309

Електронна пошта:
Kodola.Oleksandr@rada.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини