Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:42:52

Вдбулося Пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання

22.04.2017   10:18

Депутати міської ради під час пленарного засідання 19-ї сесії міської ради 7 скликання, внесли зміни та доповнення до міського бюджету на 2017 рік.

За рахунок вільного залишку коштів загального та спеціального фондів (бюджету розвитку) додатково виділені кошти Деснянській та Новозаводській районним у місті Чернігові радам у сумі 86,4 тис. грн та 45,6 тис. грн відповідно для компенсації пільг, наданих державою, а саме, пільговий проїзд громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Інші бюджетні призначення спрямовані:
- управлінню охорони здоров’я міської ради на фінансування на травень місяць ДЗ «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці»у сумі 35,5 тис. грн;
- управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради у сумі 350 тис. грн на капітальний ремонт (заміна віконних блоків в приміщеннях 12 клубів за місцем проживання) для ПЗ КЗ «Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання»;
- управлінню освіти міської ради для Чернігівського міського центру туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю у сумі 114,85 тис. грн на закупівлю рятувальних дитячих та дорослих жилетів та придбання необхідних деталей та запчастин для теплоходу «Казбек» задля підготовки теплоходу до навігації.

Крім того, депутати проголосували за зміни до Програми забезпечення обороноздатності військових формувань територіальної оборони та мобілізаційної підготовки у місті Чернігові на 2016-2017 роки та додатково виділили 81 тис. грн.

Ці кошти призначені для придбання паливно-мастильних матеріалів, палатки військової, спорядження та технічних засобів для облаштування і забезпечення позицій військ та блокпостів.

 
Депутати також внесли зміни до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2016-2017 роки, доповнивши до неї природоохоронні заходи. А саме: дослідження гідрологічних режимів території «Кордівка» та Коригування робочого проекту «Розчищення русла річки Стрижень на ділянці від вул. Героїв Чорнобиля до вул. Київська у м. Чернігові».

При проведенні дослідження гідрологічних режимів території «Кордівка» будуть визначені негативні фактори та рекомендації щодо їх усунення. Обсяг фінансових ресурсів на виконання цих робіт у поточному році складає 110 тис. грн. Даний природоохоронний захід ініційовано у зв’язку із необхідністю проведення досліджень та сприяння розвитку гідрологічних умов паркової зони міста Чернігова з подальшою можливістю створення рекреаційної зони.

Крім того, депутати міської ради виділили 90 тис. грн на коригування робочого проекту «Розчищення русла річки Стрижень на ділянці від вул. Героїв Чорнобиля до вул. Київська у м. Чернігові». Даний робочий проект розроблений у 2015 році та для подальшої реалізації потребує коригування кошторисної частини у зв’язку із ростом цін.

Попередньо це питання розглядалося на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради, що відбулося 6 квітня. Начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц повідомив, цього року в Чернігові планується завершити роботи по будівництву очисних споруд в районі вул. Героїв Чорнобиля та розроблятиметься проект по будівництву очисних споруд в Чорториївському яру.


Чернігівська міська рада внесла зміни до Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян

Як відомо, у Чернігові проживають понад 88 тисяч пільговиків 17-ти різних категорій. Програмою компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян, затвердженою рішенням міської ради від 27 жовтня 2016 року, передбачено забезпечення безоплатного проїзду соціально вразливих верств населення. Крім того, визначено перелік окремих категорій пасажирів, за проїзд яких здійснюватимуться компенсаційні відшкодування в автобусах загального користування та в електротранспорті, а також, щочетверга до садово-городніх масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування.

Згідно з прийнятим сьогодні рішенням міської ради загалом на відшкодування пільгових перевезень електротранспортом виділено – 49 350 000,00 грн, автотранспортом – 5 200 000,00 грн. Тобто фінансування Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян збільшено до 54 550 000,00 грн.

До цього з міського бюджету для забезпечення реалізації зазначеної Програми місто виділяло 35 200 000,00 грн, з них на електротранспорт – 30 000 000,00 грн. Як пояснили в управлінні транспорту та зв’язку міської ради, на даний час запланованих коштів недостатньо. Дефіцит коштів складає 19 350 000,00 грн. Це пов’язано зі збільшенням тарифу на електроенергію та мінімальної заробітної плати, з відшкодуванням фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій до Пенсійного фонду України та ін.


Чернігівська міська рада надала згоду на передачу з комунальної власності територіальної громади м. Чернігова приміщення у державну власність до сфери управління Державної судової адміністрації України.

Мова йде про двоповерхову нежитлову будівлю по вул. Київська, 23 у Чернігові загальною площею 1461,4 кв. м, яка розташована на земельній ділянці площею 0,2995 га. У цій будівлі з липня 2009 року розміщується Чернігівський окружний адміністративний суд на правах оренди у фонді комунального майна міської ради.

З відповідним листом про передачу будівлі для Чернігівського окружного адміністративного суду звернулась до Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Державна судова адміністрація України.
     
«Відповідно до результатів обстежень основних конструкцій будівлі визначено, що окремі ділянки зовнішніх стін мають аварійний стан, а горище та дах – не придатні до нормальної експлуатації. Усунення аварійного стану будівлі за рахунок державного бюджету можливе лише за умови передачі зазначеної будівлі до державної власності», - йдеться у листі. Також зазначено, що успішне проведення судової реформи передбачає забезпечення судів належними приміщеннями, які, окрім іншого, мають бути облаштовані також спеціальним обладнанням для розгляду електронних судових справ.


Депутати міської ради проголосували за внесення змін до «Положення про Громадський бюджет (Бюджет участі) у місті Чернігові» та до «Програми реалізації Громадського бюджету (Бюджету участі) у місті Чернігові на 2016-2020 роки».

Всі новації, які сьогодні були внесені до проекту нового Положення були напрацьовані профільною робочою групою. Ці зміни розроблялися з метою, щоб мешканці міста подавали якомога більше цікавих, гарних проектів у рамках Бюджету участі та саме на розвиток цього соціального проекту в місті.

Як і минулого року, прийом проектних пропозицій від жителів міста здійснюється відділом звернень громадян міської ради (вул. Шевченка, 9).

Загальна сума, що запланована на реалізацію Громадського бюджету в 2018 році складає 9,6 млн грн.

Громадський бюджет реалізується в нашому місті третій рік поспіль і має на меті залучення чернігівців  до розподілу частини коштів міського бюджету. Окрім того, його впровадження дозволяє розширити діалог влади і громади, максимально враховувати думку жителів міста у частині формування міського бюджету.

Новаціями нового проекту Положення є:

-Затверджена нова форма БЛАНКУ-ЗАЯВИ для подачі проекту
- поняття «капітальні видатки» та «поточні видатки» замінено на відповідні поняття «великі проекти» та  «малі проекти», з метою полегшення для авторів проектів складання кошторису пропозицій;
- встановлено граничні обсяги розмірів коштів: для малих проектів – розміром до 300 тис грн (включно), для великих проектів – розміром від 300 тис грн до 1500 тис грн (включно);
- встановлено розподіл коштів від загальної запланованої суми в розмірі 75% на 25% між великими та малими проектами;
- передбачена можливість для коштів, які не було використано в частині великих проектів, бути доданими до суми коштів, передбачених на реалізацію пропозицій у частині малих проектів;
- збільшено термін для можливості внесення будь-яких змін до поданих проектів та термін для авторів, які вирішили відмовитися від участі у програмі - з 7 до 14 днів;
-  виключена можливість самостійного роздрукування бюлетеня для голосування з сайту міської ради.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини