Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:58:22

Вперше у Чернігові місцевим підприємцям компенсують витрати на виставкову діяльність

14.04.2017   10:28Агенцiя

На 25-28 квітня планується участь чернігівської делегації у бізнес-місії до міста Познань (Польща) «Бізнес з Польщею: розвиток виробничої кооперації».

У програмі перебування зустріч делегації Чернігівщини з головою Великопольського воєводства, президентом польської Торгово-промислової палати та іншими офіційними особами міста. Крім того, у рамках заходу відбудеться Українсько-польський бізнес-форум та День, присвячений Україні та Чернігівщині, що передбачає презентацію Чернігова, Ніжина та всього Чернігівського регіону, а також діяльності Чернігівської Торгово-промислової палати та підприємств-учасників форуму.

У складі делегації 10 чернігівських підприємств: ТОА «Атілос», ПрАТ «ТЕра», ТОВ «Вебпродакшн», ТОВ «ВТП Облагропостач», ФОП Цвір А.Д., ТОВ «ДП «Завод «Рапид», ТОВ «Вудворк Дизайн», КП «Чернігівводоканал» міської ради, ДП «ТК «Стиль» та ДП «Бета-сервіс». Цей перелік підприємств погоджений консультативною радою підприємців при Чернігівському міському голові. Два працюючих у Чернігові підприємства з польськими інвестиціями – це ТОВ «ТФ Кабель Україна» та ТОВ «Пласт-Бокс Україна», - теж візьмуть участь у цьому бізнес-форумі. Вони на основі свого досвіду  зможуть розповісти польському бізнесу про перспективи та можливості роботи в Україні.

Фінансування участі чернігівських підприємців у бізнес-місії до міста Познань частково компенсується з міського бюджету. Це передбачено міською Програмою підтримки малого та середнього підприємництвау м. Чернігові на 2017-2020 роки, розробленою управлінням економічного розвитку міста міської ради спільно з представниками громадських об’єднань.

Програма прийнята порівняно недавно, наприкінці минулого року, і це буде перший досвід виконання цього її пункту. Як вже повідомлялося раніше, можливість такого виду підтримки підприємництва в місті, як компенсація частини витрат на участь у виставково-ярмаркових заходах, у тому числі за кордоном, внесена до нової редакції міської програми підтримки підприємництва вперше і це зроблено на прохання самих підприємців. Компенсуватися можуть до 30% таких витрат, але на суму не більше 50 тис. грн і лиш раз на рік.

Серед інших новацій програми підтримки підприємництва в Чернігові – конкурс старт-апів серед молоді, видання інвесткаталогу, проведення періодичних телевізійних оглядів для популяризації нових зразків продукції місцевих виробників тощо.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає бізнес-форум у Польщі перспективним для бізнесу Чернігова:
- Цей масштабний захід проводиться нашими друзями і партнерами. На цій виставці є можливість представити досягнення чернігівських виробників. Я вважаю, що Польща є нашим провідником у Європі. Виставкова діяльність ефективна, тому чернігівські підприємства повинні більше брати участь у подібних форумах та виставках, - сказав він на щопонеділковій нараді цього тижня.

Владислав Атрошенко також візьме участь у цьому бізнес-форумі.


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.