Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:13:18

Громадський контроль за охороною праці: роль профспілок

14.04.2017   08:21Агенцiя

Представники Департаменту соціального захисту населення ОДА та Федерації профспілкових організацій області взяли участь у семінарі-практикумі «Підвищення дієвості громадського контролю за охороною праці. Роль профспілок», який відбувся у Чернігові 12 квітня.

руки

руки

Також до заходу долучилися керівники служб охорони праці, представники підприємств, установ та організацій, які входять до складу атестаційних комісій при проведенні атестації робочих місць за умовами праці.

Говорили про роль і відповідальність атестаційних комісій, які мають ретельно проводити атестацію робочих місць за умовами праці для обґрунтованого віднесення робочого місця до відповідної категорії шкідливості. Адже від цього залежить розмір пільг та компенсацій за роботу в несприятливих умовах праці.

Під час семінару акцентували увагу на змінах, які останнім часом відбулися в трудовому законодавстві, а також важливості укладення колективних договорів.

Головне завдання перед відповідними службами, а також профспілками — забезпечити належні й безпечні умови праці громадян, їх соціальний захист, попередити порушення трудового законодавства.

 
За матеріалами Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини