Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:19:14

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу в округах

03.04.2017   23:32Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Вівторок, 28 березня.
Приємною несподіванкою завершилося чергове засідання клубу «Від щирого серця», який функціонує при громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка. До Міжнародного дня театру члени клубу отримали квитки-запрошення на вистави обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Вони зможуть відвідати вистави різних жанрів.
Загалом безкоштовні квитки-запрошення отримало близько сорока учасниць клубу.

Четвер, 30 березня.
У громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка відбувся літературний вечір. Всі бажаючі зібрались аби послухати віршовані та прозові твори.  Не обійшлося й без авторського читання у виконанні письменника Віталія Бажана, котрий видав вже кілька збірок. Поет планує і надалі проводити літературні вечори та видавати свої книги.

П’ятниця, 31 березня.
У Чернігові «заговорять» шість світлофорів. Це стало можливо завдяки втіленню в життя одного з переможців конкурсу проектів, що проходив у громадській приймальні народного депутата Сергія Березенка. Передбачено встановлення звукових установок для повідомлення про рух через пішохідні переходи людям з особливими потребами.
Гроші на встановлення таких приладів вже виділено. За словами автора цього проекту - Євгена Іванова - нині узгоджуються питання з комунальниками щодо встановлення звукових установок на світлофорах.
«Це дійсно така ініціатива, яка є титульною, тобто іміджевою для міста. Після реалізації такого проекту зі світлофорами з звуковим супроводом, ми покажемо нову якість ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями в Чернігові», - зазначив народний депутат Сергій Березенко.
Перші звукові сигналізатори планують встановити на перехресті вулиць П’ятницької з проспектом Перемоги, другий – на перехресті вулиць Шевченка і Молодчого.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 82 звернення, а також було прийнято 30 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 2 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Нагадуємо, що надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймалнею Сергія Березенка у соціальних мережах: Facebook (https://www.facebook.com/berezenko.info/) та ВКонтакті (https://vk.com/berezenko_info)!

Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 28 березня.
За підтримки народного депутата України Максима Микитася стартувала просвітницька акція
«Історичними стежками України». Її мета – наживо ознайомити вчителів історії України з визначними місцями нашої держави, аби потім передати знання учням не лише з книжок, а й власних вражень.
Відтак, акція стартувала з Чернечої могили в Каневі, де похований Тарас Шевченко.
Вчителі шкіл Ріпкинського та Чернігівського районів, а також Новозаводського району Чернігова разом зі старшокласниками ознайомились із тим мальовничим місцем.
Акція «Історичними стежками України» продовжуватиметься. Надалі істориків чекатимуть інші місця, де сталися визначні події становлення України.

Середа, 29 березня.
Розвиток медицини – пріоритетний напрямок роботи Максима Микитася.
Під час поїздки до 206-го округу народний депутат у першу чергу побував у 4-й міській лікарні Чернігова, яка розташована у мікрорайоні Шерстянка. На лікування до цього медичного закладу з’їжджаються не лише чернігівці, а й жителі навколишніх сіл.
Зараз керівництво закладу планує створити сучасний реабілітаційний центр з акцентом на первинну і вторинну профілактику та реабілітацію серцево-судинних захворювань.
Під час зустрічі з колективом лікарні Максим Микитась зазначив, що необхідність відкрити таке реабілітаційне відділення вже давно на часі. «Зі свого боку я робитиму все можливе, щоб допомагати вам у вирішенні подібних питань», - підсумував народний депутат.

Окрім того, Киїнка невдовзі буде з відремонтованою дорогою. Звістку про те, що вже виділені кошти на відновлення дорожнього покриття в с. Киїнка Чернігівського району згідно з проектно-кошторисноою документацією повідомив народний депутат Максим Микитась під час робочої зустрічі з селянами.
«Мені вдалося добитися виділення коштів із фонду соціально-економічного розвитку на ремонт доріг у Киїнці. Загалом, ця тема дуже актуальна для усієї України і добре, що цього року вона стала в першочерговість господарських питань», - зазначив нардеп.
Разом з тим під час спілкування з киїнською громадою народний депутат наголосив на тому, що вирішення багатьох проблем села можна тоді, коли влада і громада працюватимуть разом.
Наостанок Максим Микитась нагадав про те, що у Чернігові працює його громадська приймальня, куди можна звернутися з будь-яких наболілих питань.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 26 звернень від громадян, а також було прийнято 18 заяв. Були надані вичерпні консультації та юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 2 звернення від народного депутата України Максима Микитася.
Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що надіслати своє запитання, пропозицію та звернення до приймальні можна й за допомогою соціальних мереж: Facebook (https://www.facebook.com/mikitas.info/); ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info)!

Олександр Кодола - ВО №209

Відповідно до розкладу роботи Верховної Ради України тиждень 27-31 березня 2017 року був присвячений роботі з виборцями. Тому народний депутат України Олександр Кодола проацював у окрузі.

У середу 29 березня Олександр Кодола взяв участь у засіданні регіональної платформи Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України на тему "Реформування місцевого самоврядування. Вдосконалення законодавчої бази".

Народний депутат зокрема поінформував учасників зібрання як впливає Верховна Рада на зміцнення місцевого самоврядування в рамках реформи місцевого самоврядування. Зокрема депутат зупинився на низці законопроектів прийнятих нещодавно парламентом. Сам народний депутат, а завжди підтримував процес децентралізації, і голосував за усі необхідні законопроекти для її здійснення.

Як зазначив Олександр Кодола, у лютому поточного року проголосовано, а у березні повернуто з підписом президента цілий пакет реформаторських законів. Зокрема №4742 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища), він чітко унормовує статус старости шляхом визначення просторових меж його діяльності, кола повноважень, підстав та порядку дострокового припинення повноважень, гарантій діяльності. Законопроекти №4772 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад) та №4773 (про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо добровільного приєднання територіальних громад), дозволили спростити процедуру добровільного дооб’єднання громад.

Цей процес продовжується зараз чекають на розгляд парламенту законопроект №3535 про фінансування виборів старост, бо на сьогодні в Україні в 1000 селах, які входять до громад, люди просто виконують обов’язки старост, та законопроект №4191, який дасть можливість громадам самостійно вирішувати чи потрібен староста в населеному пункті.

Реформа піднімає великий проблем у існуючому законодавчому полі. Наприклад, зараз на розгляді у Верховній раді законопроект, який передбачає ліквідацію районів. Адже є випадки, коли до складу ОТГ увійшли усі населені пункти району. Звідси проблема, яка подальша доля районної ради, коли її повноваження переходять безпосередньо громаді.

На думку депутата, хоча процес змін у законодавстві активно триває, але він не буде закінчений, поки у парламенті не з’явиться політична воля зробити наступний крок реформи і внести в Конституцію відповідні зміни, як це передбачає стратегія реформи місцевого самоврядування.

Також народний Олександр Кодола зауважив, що народний депутат, який безпосередньо працює в окрузі, є реальним провідником між громадами і владою (Кабінетом міністрів, органами державної влади на місцях).  Він навів свіжий приклад із своєї практики. Минулої п’ятниці під час години запитань до Уряду Олександр Кодола озвучив проблему щодо проекту Мінфіну змін до Податкового кодексу, яким пропонується скасувати акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів. На сьогодні це одне із стабільних джерел надходжень до місцевих бюджетів. Зокрема у Ніжині, центрі його округу, у 2016 році за рахунок цього податку вдалося завершити рік без кредиторської заборгованості по всіх видах видатків бюджету. Тому сьогодні місцеві ради дуже стурбовані намаганням вилучити стабільне джерело наповнення місцевих бюджетів.

У відповідь Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що він категорично проти цієї ініціативи: Нічого не буде скасовано для місцевих бюджетів. Цей акциз залишиться, і місцевим бюджетам у цьому питанні абсолютно нічого не загрожує. Тобто глава Уряду відразу зреагував на цей сигнал депутата.

«Співпраця місцевих органів влади і депутата, сьогодні надає можливість втілювати у життя важливі проекти для місцевого самоврядування. Я маю на увазі співпрацю щодо залучення коштів із державного бюджету, за рахунок фонду соціально-економічного розвитку. Чітка робота по спільно мій розробці проектів має реальний результат, який відбивається на реальному житті громади. Наприклад, у 2016 році мені вдалося залучити в округ понад 20 мільйонів гривень за рахунок фонду соціально-екомічного розвитку, а це реальні капіталовкладення у ремонти і реконструкції дитячих садків, закупівлю обладнання для закладів охорони здоров’я, освіти, культури, облаштування інфраструктури населених пунктів. Всьому цьому передувало ретельне обговорення із органами самоврядування першочергових проектів, куди необхідно направити кошти. Тому, ще раз наголошую, що депутатська діяльність буде максимально ефективною для громад, коли існуватиме добра комунікація і співпраця на усіх рівнях», - підкреслив депутат у своєму виступі.

Під час жвавого обговорення законодавчих ініціатив учасники засідання звернулися до депутата, як представника вищого законодавчого органу країни, із проханнями та пропозиціями щодо надання можливості громадам проводити більш самостійну фінансову політику, оскільки не зважаючи на передачу значної частини фінансових ресурсів  на місця, проблем із наповненням бюджетів і розподіленням коштів у органів місцевого самоврядування ще багато.

Протягом тижня нардеп зустрічався виборцями у Чернігові, Ніжині, Носівці та Носівському районі.

Зокрема ід час робочої поїздки до Носівського району депутат  зустрівся із мешканцями сіл Лихачів та Хотинівка, які входять до нещодавно створеної Мринської об’єднаної територіальної громади.

Минулого року за прияння народного депутата дитячий садочок у Хотинівці оновив меблі на 45 тисяч гривень. Такої уваги у невеличкому дошкільному закладі не знали, а тут не тільки отримали такий чудовий подарунок, але й зустрілися із народним депутатом.  Сьогодні до дитячого садочку у селі ходять 19 діток. Талановита малеча порадувала гостей та батьків чудовими концертними номерами.

У Лихачеві Олександр Кодола провів зустріч із жителями села у місцевій школі. Минулого року за сприяння народного депутата неподалік школи з`явився новенький сучасний дитячий майданчик. Тож розмова розмова почалася із звіту депутата про зроблене. Зокрема із 20 мільйона гривень залучених депутатом в округ з фонду соціально-економічного розвитку - значна частина надійшло саме до Носівського району.

“2016 рік я обрав для себе пріоритетом допомогу нашим дітям і багато уваги зосередив саме на реалізації  проектів для підростаючого покоління: допомозі школам сучасним обладнанням, встановленню дитячих та спортивних майданчиків, ремонті та реконструкції дитячих садків.  Зокрема 2016 році за рахунок коштів, залучених на соціально-економічний розвиток мого виборчого округу, нам вдалося замінити вікна у садочку в с. Мрин, та провести ремонт дитсадка у Носівці. Встановити в районі вісім дитячих та спортивних майданчиків. Допомогти в закупівлі інструментів для музичної школи та районного Будинку культури. Надати сучасне комп'ютерне обладнанням усім школам Носівки ,а школах №3 та №4  навіть встановити сучасні комп'ютерні класи. А всього минулого року мені вдалося залучити на розвиток Носівського району 4 мільйони гривень”, - розповів депутат..

Олександр Кодола запевнив, що і 2017 року він продовжуватиме цей напрямок своєї діяльності.

Також народний депутат обговорив із селянами нагальні проблеми. Зокрема мова йшла про необхідність ремонту дороги, яка поєднує розташовані поряд Хотинівку та Лихачів. Це значні капітоловкладення, але вони б значно покращили життя у селах. Олександр Кодола, пообіцяв взяти це питання під свій депутатський контроль і в міру можливостей сприяти його вирішенню.

А у Носівці депутат побував у місцевій дитячо-юнацькій спортивній школі. Тут наприкінці минулого року за його сприяння з`явилося спортивний майданчик для воркауту та нове спортобладнання загальною вартістю 112 тисяч гривень.

Кошти були виділені з державного фонду соціально-економічного розвитку за пропозицією народного депутата, до якого звернулися з проханням про допомогу працівники ДЮСШ.

І вже сьогодні вихованці школи мають змогу тренуватися на спортмайданчику,на сучасних тренажерах, грати в теніс на професійному тенісному столі.

Під час зустрічі з колективом навчального закладу народний депутат обговорив подальші спільні проекти та співпрацю, адже підтримка підростаючого покоління - пріоритет у діяльності Олександра Кодоли.

Також тренери школи попросили у Олександра Кодоли допомоги у вирішенні питання у визначенні статусу працівників спортшкіл і відповідно підвищення заробітної плати.

31 березня під час робочої поїздки до Ніжина народний депутат відкрив міні-комп’ютерний клас при територіальному Центрі. “Милосердя” Минулого року депутат залучив 50 тисяч гривень з фонду соціально-економічного розвитку  на закупівлю комп’ютерної техніки, і тепер три новеньких комп’ютери, ноутбук, та два мультифункцональні пристрої допоможуть у роботі Центру. Крім того соціальні працівникина цій базі планують долучити своїх підопічних, а це ніжинці поважного віку, до світу ком’ютерних технологій.

“Я неодноразову бував у центрі “Милосердя”, знаю його проблеми, умови роботи. Ми завжди допомагаємо його підопічним. Тож я з радістю відгукнувся на прохання його працівників допомогти комп’ютерною технікою. Увагу до дітей, до людей старшого віку, для тих, хто опинився у складних життєвих ситуаціях, я ставлю своїм пріоритетом, не тільки як народного депутата, алей, як людини, як християнина”, - прокоментував депутат свій візит до центру.

Також минулого тижня у ніжинці визнали свого представника у Верховні Раді народного депутата України Олександра Кодолу “Людиною року-2016”.

Щороку на початку весни у Ніжині проходить традиційний конкурс, у якому громада визначає кращих своїх представників у різних сферах суспільного життя за минулий рік.  У номінації “Служіння громаді” жителі міста беззаперечно віддали своєму народному депутату. Так земляки відзначили вклад Олександра Кодоли в розвиток міста та громади.  Для ніжинців він справді “народний депутат”, який завжди з народом, завжди з громадою, що й підкреслив під час церемонії вручення відомий український науковець, Заслужений діяч науки та техніки, професор, Почесний громадянин Ніжина Григорій Самойленко.

“Проголосувавши за Олександра Кодолу два роки тому, ми не помилилися, ми дійсно обрали обрали народного депутата, який не тільки активно працює в парламенті, а знає, чим живе громада Ніжина, який завжди відгукується, на всі питання і проблеми з якими до нього звертаються жителі міста”, - наголосив професор.

У свою чергу народний депутат подякував за це визнання.

“Дорога ніжинска родино, останні роки  я дуже часто піднімався на цю сцену, щоб вітати, відзначати наших найкращих земляків. Але вперше у своєму житті, я на сцені приймаю нагородження, тому для мене це велика честь і ще більша відповідальність. Свою депутатську місію я хочу виконати таким чином, щоб перш за все виправдати ту довіру, яку ви надали мені два з половиною роки тому на виборах до Верховної Ради, а ще реально зробити наше місто – найкращим в Україні.  Саме тому усі проекти, які ми реалізуємо у Ніжині направлені на розвиток нашого міста. Я хочу , щоб наші діти вчилися і відпочивали в сучасних дитячих садочках, в школах з новим обладнанням, щоб вони могли гратися і розвиватися на сучасних дитячих і спортивних майданчиках, щоб наші медичні заклади мали сучасне обладнання. Я вірю і переконаний, що ми разом з вами зробимо і наше місто і нашу Україну дійсно успішними, і розбудуємо їх на принципах духовності, моралі і справедливості.  Хочу, щоб кожен житель нашого міста по праву пишався, що він є ніжинцем, а я пишаюся, що є членом ніжинської громади”, - наголосив депутат, виступаючи зі сцени міського Будинку культури.

Крім зустрічей з виборцями і участі у різних заходах, народний депутат дав низку коментарів із актуальних питань парламенстької діяльності для регіональних та загальноденржавних ЗМІ.

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини