Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:53:35

Вибори старост в Лосинівській та Мринській ОТГ

03.04.2017   16:47Агенцiя

Минулої неділі, 2 квітня, у двох об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини: Лосинівській селищній Ніжинського району та Мринській сільській Носівського відбулися вибори старост сіл.

Як і на попередніх виборах у громадах Козелецького району, основними фаворитами були колишні сільські голови, які були виконуючими обов’язки старост.

Зокрема, колишній Терешківський сільський голова(Лосинівська громада) Лідія Смоленська здобула переконливу перемогу з результатом 98,3 % голосів виборців при явці у 58% виборців.

Її колега з цієї ж громади, в. о. старости села Вікторівка Наталія Гайдей отримала 94 % голосів.

Цікаво, що така висока явка характерна тільки для виборів місцевих депутатів чи старост. І такі відсотки свідчать про авторитет та довіру виборців до названих кандидатів.

Святкують перемогу у перегонах і колишні сільські голови сіл Шатура та Сальне Лосинівської громади. Старостами стали відповідно Людмила Петренко (71,5 %) та Ніна Броварчук (44,7 %). До речі, основним конкурентом Ніни Броварчук був священнослужитель місцевої церкви Василь Ковташинець, який зумів набрати 32,8 % голосів.

Єдиним, хто не зумів відкинути приставку в. о. і стати повноцінним старостою, - це сільський голова Шняківки Володимир Лисенко (44,7 %). Він програв 11 голосів переможниці виборів Тетяні Улько (50,5 %), місцевому бібліотекарю. До речі, єдиному партійному кандидату, якого підтримувала Аграрна партія України.

Отже, можна сміливо говорити, що жителі Лосинівської громади довірили свою долю та долю своїх сіл перевіреним кадрам, безпартійним кандидатам.

У Мринській об’єднаній громаді Носівського району у 3-х із4-х колишніх сільрад старостами стали сільські голови. У Хотинівці — Валерій Білодід (70,1 %), Плоскому — Лариса Спашиба (66,7 %), Селищі — Людмила Борисова (55,9 %).

А от у Лихачеві колишній голова Світлана Шелест (40 %, 154 голоси) з програла слюсарю Носівської дільниці експлуатації газового господарства Олександру Семенцю (46 %, 174 голоси).

До речі, всі кандидати Мринської ОТГ віддали перевагу не партійним брендам, а самовисуванню та позапартійності.

Цього ж дня у трьох округах Мринської ОТГ пройшли проміжні вибори депутатів об’єднаної територіальної громади.

У всіх округах перемогу здобули позапартійні самовисуванці.

Загалом, виборча кампанія та безпосередньо хід голосування пройшли без видимих порушень та в умовах рівної конкурентної боротьби.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини