Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:02:00

Посол Індії запросив Чернігівщину до поглиблення співпраці

30.03.2017   13:54Агенцiя

Українсько-індійське економічне співробітництво лише починає реалізовувати наявний двосторонній потенціал. Про це йшлося під час зустрічей у ході візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні пана Маноджа Кумара Бхарті на Чернігівщину вчора, 29 березня.

План перебування пана посла мав декілька пунктів. Спершу традиційно – протокольна зустріч в облдержадміністрації, на якій голова ОДА Валерій Куліч привітав гостя і схарактеризував потенціал співпраці, насамперед, у аграрній галузі. Під час розмови сторони обумовили бажані напрямки спільної роботи й обмінялися діловими контактами для їх утілення.

Опісля відбулася публічна зустріч у широкому колі – взаємна презентація потенціалу і бізнес-домовленостей із підприємцями Чернігівщини.

«Під час нашої зустрічі з губернатором він озвучив показник рівня торгівлі між Чернігівською областю та Індією — 21,5 мільйона доларів. Але між Україною та Індією минулого року рівень двосторонньої торгівлі складав 2,3 мільярда доларів. Ми плануємо підняти його до 3 мільярдів доларів», – зазначив Манодж Кумар Бхарті, Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні.

Збільшення обсягу міждержавної торгівлі передбачає й активну учать у ній Чернігівщини, яка поки в Індії більше купує, ніж продає, але за минулий рік збільшила показник експорту до країни, яка займає перші місця у світі за інтенсивністю розвитку економіки.

Серед експортних лідерів Чернігівщини – деревина, технічні папери (завдяки найбільшій у світі фабриці технічних паперів у Корюківці), і «лідер лідерів» – аграрна продукція, в першу чергу – зерно. Проте посол Індії під час зустрічі з місцевими підприємцями порекомендував їм вирощувати боби, горох і сочевицю для найбільшої вегетаріанської країни світу: «Індія щороку потребує 19 мільйонів тонн бобових, але сама виробляє дев’ять. Нам бракує 10 мільйонів тонн. Ми імпортуємо бобові з Канади. Чому українські аграрії не виробляють бобові?», – звернувся із майже риторичним запитанням до сільгоспвиробників Чернігівщини Посол Індії в Україні.

Підприємці пояснили, що у нинішніх умовах українському малому і середньому бізнесу складно перепрофілюватися. Але вже зараз вони готові до поглиблення партнерства з індійською стороною у сферах будівництва й проектування, інноваціях у середній освіті тощо.

Президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов у свою чергу, представляючи економічний потенціал підприємств Чернігівської області, наголосив на готовності надавати свою допомогу експортерам у нарощуванні бізнес-зв'язків і залученні українських виробників до кооперації з виробниками ЄС тощо.

Посол Манодж Кумар Бхарті висловив переконання в тому, що для подальшого розвитку його країні необхідна співпраця з такою країною, як Україна. А це, безумовно, є вигідним і Україні, і Чернігівщині зокрема.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини