Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:45:05

Понад 16 мільйонів гривень пішло на житло сім’ям учасників АТО з Чернігівщини

04.03.2017   09:22Агенцiя

Про підсумки роботи органів соціального захисту населення області у 2016 році та про пріоритетні завдання на 2017 рік говорили 3 березня, на розширеному засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Участь у засіданні взяли заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Лось, голова обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Борис Сташко, голова Чернігівської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун, керівники районних, міських управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів соціального обслуговування, інтернатних закладів.

Проведенню обласного заходу передувала колегія Міністерства соціальної політики України, на якій обговорили реформи, впроваджені у 2016 році, та окреслили основні напрямки розвитку соціальної галузі на перспективу.

Наталія Романова акцентувала на основних минулорічних досягненнях у сфері соціального захисту населення:

– В області зменшилася заборгованість по зарплаті, активно реалізувався комплекс заходів, спрямованих на підтримку вразливих верств населення, підтримка надавалася учасникам АТО та їхнім сім’ям, внутрішньо переміщеним особам. Ці категорії громадян мають постійно бути під особливою увагою.

Олег Русін зауважив, що зусилля органів соціального захисту населення спрямовувались на вирішення актуальних питань громадян, недопущення зниження соціальних стандартів і гарантій.

Також керівник профільного Департаменту наголосив на пріоритетності надання своєчасних і в повному обсязі різних видів державних соціальних допомог, пільг та компенсацій. Так, у 2016 році в органах соцзахисту області державні соціальні допомоги отримувало понад 66 тисяч осіб. На виплату всіх видів державних допомог спрямовано більше одного мільярду гривень.

Станом на 29 грудня 2016 року житлові субсидії отримувало 252 тисячі сімей. Із державного бюджету на їх фінансування спрямовано понад один мільярд гривень.

Олег Русін повідомив, що в області спостерігається поступове підвищення заробітної плати. Середньомісячна зарплата штатного працівника за січень-грудень 2016 року становила 4002 гривні, що перевищує її розмір за відповідний період 2015 року більш ніж на 21%.

У розрізі районів та міст обласного підпорядкування найвищого рівня середньої заробітної плати досягнуто у Варвинському (5512 гривень) і Корюківському (4718 гривень) районах та у місті Прилуки (5313 гривень). Найнижчі показники – у Новгород-Сіверському (2569 гривень), Срібнянському (2822 гривні) та Куликівському (2838 гривень) районах.

У грудні 2016 року збільшився відсоток працівників із зарплатою понад 3500 гривень.

Також значно покращилася ситуація з погашенням боргів із виплати заробітної плати. Так, загальна сума заборгованості із виплати зарплати по підприємствах-боржниках у 2016 році зменшилась на 5,3 мільйона гривень.

Очільник Департаменту поінформував, що у рамках державної програми щодо забезпечення житлом сімей загиблих учасників антитерористоперації та інвалідів із числа учасників АТО придбано житло двом інвалідам з ураженням функціональних можливостей нижніх кінцівок. Виплачено грошову компенсацію на придбання житла на загальну суму понад 14 мільйонів гривень 23-м сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції та інвалідів 1-2 групи.

Для соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян у 2016 році із Державного бюджету виділено майже 50 мільйонів гривень.

Олег Русін повідомив, що на утримання інтернатних установ упродовж минулого року спрямовано 80 мільйонів гривень. Понад 50 тисяч одиноких громадян похилого віку та інвалідів отримали соціальні послуги в територіальних центрах області.

Керівник Департаменту наголосив, що одним із важливих напрямів роботи у поточному році є організація підвідомчими установами здійснення закупівель товарів і послуг в електронному форматі з використанням системи ProZorro.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини