Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:59:58

Про якість обслуговування громадян – на колегії Пенсійного фонду в області

18.02.2017   11:27Агенцiя

За участі першого заступника голови Чернігівської ОДА Леоніда Сахневича 16 лютого, у Прилуках відбулося виїзне розширене засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в області.

До заходу також долучилися Голова правління Пенсійного Фонду України Олексій Зарудний, Прилуцький міський голова Ольга Попенко, голова Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко.

Підбиваючи підсумки минулого року, начальник Головного управління Пенсійного фонду в області Юрій Юрченко повідомив, що на Чернігівщині своєчасно та в повному обсязі забезпечено пенсійні виплати. У порівнянні з січнем 2016-го на кінець року розмір пенсій збільшився на 9,2% (143,83 гривні).

Станом на 1 січня цього року на обліку в управліннях Пенсійного Фонду області перебували понад 351 тисяча осіб. Середній розмір пенсійної виплати – 1715,04 гривні. Більше 56 тисяч – працюючі пенсіонери, які в середньому отримують 1740 гривень.

Олексій Зарудний, зі свого боку, акцентував увагу на підвищенні якості обслуговування пенсіонерів:

– Сьогодні триває адміністративна реформа, утворюються нові територіальні громади. Органи Фонду мають оперативно реагувати на це, наближаючи надання послуг до мешканців області.

Як відомо, на Чернігівщині утворено 16 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшли 254 населені пункти. На їх території проживає понад 150 тисяч пенсіонерів – майже 31% від усіх мешканців.

Досвідом тісної співпраці з управлінням Пенсійного фонду в Козелецькому районі поділилася секретар Кіптівської об’єднаної територіальної громади Віта Кучма. Так, у пенсійному органі визначено фахівця, відповідального за обслуговування цієї громади. Ним щотижня проводиться прийом громадян, а у разі необхідності здійснюються виїзди у віддалені населені пункти. До того ж із спеціалістом управління і керівництвом ОТГ налагоджено скайп-зв'язок.

Про фаховість та своєчасність надання послуг жителям області говорив і Леонід Сахневич. Крім обслуговування пенсіонерів, він торкнувся питання забезпечення всього спектру адмінпослуг, у першу чергу – в об’єднаних територіальних громадах, які наразі проходять процес становлення.

– Кошти територіальних громад необхідно витрачати виважено, перш за все, спрямовуючи їх на розвиток інфраструктури для покращення умов життя людей, – наголосив перший заступник голови ОДА.

Усі виступаючі зазначали, що вчасні та якісні послуги для жителів області – першочергове завдання місцевих органів влади. А реформування системи надання послуг управліннями Пенсійного Фонду в області має відповідати також і загальній концепції децентралізації на Чернігівщині.

До речі, з метою удосконалення обслуговування громадян управліннями Пенсійного фонду з серпня минулого року впроваджено централізовану систему призначення та виплати пенсії на основі електронної пенсійної справи.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.