Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:42:59

Кабмін знизив соцнормативи на тепло, електрику та газ

07.02.2017   16:30Агенцiя

Нові нормативи почнуть діяти з 1 травня 2017 року.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про зниження соціальних нормативів на користування послугами ЖКГ з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами. Відповідна постанова розміщена на сайті уряду.

Зокрема, мова йде про нормативи на теплову та електричну енергію, а також природний газ. Нові норми почнуть діяти з 1 травня 2017 року.

Постанова № 51 від 6 лютого передбачає зменшення норм споживання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та (або) квартирними приладами обліку, з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період; електричної енергії для індивідуального опалення з 65 кВт·год до 51 кВт·год на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період; природного газу для індивідуального опалення з 5,5 куб. метра до 5,0 куб. метра на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період. Також переглянуто коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення в багатоповерхових будинках.

У Кабміні наголосили, що відповідна постанова не передбачає перерахунок нинішніх розмірів субсидій, оскільки вступає в силу з 1 травня.

Нагадаємо, в квітні 2016 року Кабмін скоротив з 7 до 5,5 куб. м норму використання газу для розрахунку субсидій.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.