Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:10:45

Обласна рада сприятиме державному підприємству "Чернігівторф" у вирішенні поточних питань

01.02.2017   08:07Агенцiя

31 січня заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів нараду, на якій розглянуто звернення первинної профспілкової організації ДП «Чернігівторф» стосовно доопрацювання нової редакції статуту ДП «Чернігівторф».

В засіданні взяли участь керівництво та представники первинної профспілкової організації ДП «Чернігівторф», депутати обласної ради Ігор Базалінський, Сергій Баришовець, Дмитро Блауш, Іван Якуб, радник з виробничих питань генерального директора державного концерну «Укрторф» Василь Сатенко, радник з економічних питань генерального директора державного концерну «Укрторф» Максим Федотов, заступник директора Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації Сергій Меженний, представники Державного концерну «Укрторф», Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області, профспілкових організацій і юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради.

Під час заходу заступник голови обласної ради повідомив, що до обласної ради звернулася первинна профспілкова організація ДП «Чернігівторф» із проханням допомогти у врегулюванні ситуації із прийняттям статуту підприємства, аби в оновленому установчому документі були враховані інтереси трудового колективу та профспілок.

Арсен Дідур наголосив, що позиція обласної ради чітка і зрозуміла. За його словами, торфозаводи краю повинні стабільно і прибутково працювати, забезпечувати місцевими енергоресурсами жителів, підприємства, соціальну сферу Чернігівщини та інших регіонів, вчасно і в повному обсязі платити заробітну плату працівникам та податки до бюджетів. Керівник нагадав, що торік було ухвалено Меморандум про співробітництво між Чернігівською обласною радою, державним підприємством «Чернігівторф», Смолинською сільською радою та трудовим колективом дільниці по видобутку та переробці торфу с.Смолин ДП «Чернігівторф». Також у минулому році обласна рада зверталася до профільного міністерства щодо ситуації на державному підприємстві «Чернігівторф» з проханням зберегти торфозаводи та вжити заходів стосовно недопущення ліквідації «Чернігівторф».

Учасники заходу заслухали в.о. директора державного підприємства «Чернігівторф» Юрія Бондаренка та голову профспілкової організації Валентину Огієнко стосовно поточного стану на підприємстві та принципових вимог до положень оновленого Статуту.

Виступаючі нарікали, що низка положень нової редакції Статуту порушує норми чинного законодавства і не враховує особливості діяльності цього підприємства та позицію профспілки і трудового колективу.

Висловлюючи позицію «Укрторф» стосовно роботи державного підприємства «Чернігівторф», прийняття управлінських рішень та Статуту, радники генерального директора державного концерну Василь Сатенко та Максим Федотов закликали працювати усіх у правовому полі згідно з чинним законодавством та порадили керівництву «Чернігівторф» підготувати бізнес-програму на 2017 рік та подати пропозиції до Статуту.

Своє бачення шляхів узгодження протиріч висловили також депутати обласної ради Дмитро Блауш та Іван Якуб. Заступник голови обласної ради висловив сподівання, що сьогоднішня дискусія щодо діяльності підприємства «Чернігівторф» дозволить знайти шляхи розв'язання цього проблемного питання, адже нікому не потрібне зупинення виробництва та подальше загострення конфліктної ситуації. За результатами обговорення учасники наради вирішили направити лист від обласної ради до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України стосовно врегулювання трудового конфлікту та доопрацювання нової редакції статуту ДП «Чернігівторф». В.о. директора «Чернігівторф» Юрію Бондаренку рекомендовано підготувати бізнес-програму розвитку державного підприємства на 2017 рік. На завершення наради Арсен Дідур підкреслив, що обласна рада та депутатський корпус і надалі сприятиме діяльності «Чернігівторф» у вирішенні поточних питань та відстоюванні інтересів трудового колективу, а також місцевої громади.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини