Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:12:02

Валерій Куліч: Ми єдині у своєму прагненні до волі й демократії

21.01.2017   09:40Агенцiя

День Соборності України на обласному рівні відзначили 20 січня, у філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Учасники урочистостей вшановували традиції боротьби українців за незалежність і соборність. Адже 98 років тому, 22 січня 1919 року, на Софійській площі у Києві завершився процес об’єднання України. А того ж дня роком раніше Четвертим Універсалом Української Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки.

Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації Валерій Куліч зазначив:
– Тодішні поборники української державності свято вірили, що Україна навіки стала вільною і неподільною, що залишилось лиш розвивати і зміцнювати молоду державу. Та, як бачимо, боротьба за українську незалежність триває й досі. Тисячі наших хлопців і дівчат із зброєю в руках боронять своє право жити у власній державі й самостійно вирішувати її майбутнє. Та нинішні події ще раз демонструють нам, що ми єдині у своєму прагненні до волі й демократії, а значить — непереможні.

Голова ОДА поіменно згадав Героїв Небесної сотні з Чернігівщини, віддав шану й усім бійцям, загиблим на сході України.

Світлу пам’ять захисників країни, які загинули за самостійність і соборність України, вшанували хвилиною мовчання.

Корзини квітів поклали до пам’ятника Тарасу Шевченку, пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», меморіальних стел Героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО.

Валерій Куліч вручив державні нагороди, а також відзнаки облдержадміністрації та обласної ради представникам органів виконавчої влади, установ та організацій міста.

Доєднався до святкових привітань і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Філармонійний центр підготував для присутніх яскраву концертну програму. У фойє філармонійного центру всі бажаючи мали змогу переглянути фотодокументальну експозицію «Шляхами державотворення» Державного архіву в області.

Згідно Указів  Президента  України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено:

Орденом княгині Ольги І ступеня:

Хуторненко Валентину Іванівну – голову правління Чернігівського обласного відділення Дитячого фонду України.

Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня:

Гушула Василя Васильовича – головного геолога – заступника начальника нафтогазовидобувного управління «Чернігівнафтогаз» акціонерного товариства «Укрнафта».

Присвоєно почесні звання:

«Заслужений працівник культури України»:

Гудименку Миколі Сергійовичу – керівникові народного аматорського оркестру народних інструментів Лосинівського будинку культури Ніжинського району;

Дядечку Володимиру Васильовичу – балетмейстерові народного художнього колективу театру танцю «Слов’яни» комунального підприємства   «Міський палац культури» Чернігівської міської ради;

Фесюн Галині Михайлівні – керівникові зразкового дитячого ансамблю народного танцю «Калинонька» Куковецького сільського будинку культури Менського району.

«Заслужений діяч науки і техніки України»:

Носку Миколі Олексійовичу – ректорові Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, доктору педагогічних наук, професорові.

«Заслужений працівник сфери  послуг України»:

Примак Ірині Фаридівні – завідувачеві виробництва товариства «Агропромислова фірма «Снов», місто Чернігів.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю нагороджено:

Орденом «За заслуги» III ступеня:

Романенка Віктора Феодосійовича – заступника голови Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

Згідно рішення Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку сфери охорони здоров’я та національної освіти, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено:

Самойленка Миколу Михайловича – директора Чернігівського базового медичного коледжу Чернігівської обласної ради.

Подяку  Прем’єр-міністра  України оголошено:

Чередник Тетяні Павлівні – доценту кафедри германської філології Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка.

За багаторічну сумлінну працю, вагомі трудові досягнення та з нагоди Дня Соборності України Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Коваленка Володимира Михайловича – головного лікаря комунального закладу «Носівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Носівської районної ради;

Максименко Людмилу Вадимівну – начальника управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради;

Смаля Миколу Валентиновича – начальника оркестру – військового диригента оркестру 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Кияниці Василю Васильовичу – директору Носівської районної станції юних техніків Носівської районної ради;

Назадзе Світлані Олексіївні – головному спеціалісту прес-служби Чернігівської міської ради;

Прядко Наталії Олександрівні – заступнику декана з виховної роботи фізико-математичного факультету Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка;

Колективу лікувально-профілактичного закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради (директор - ДАНИЛЕНКО Ігор Валентинович).

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини