Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:43:16

Справедливе оподаткування — запорука наповнення місцевого бюджету

20.01.2017   09:49Агенцiя

Внесено правки до Земельного кодексу України — виключено посилання на наказ Мінагрополітики, що затверджує Порядок закупівлі послуг з виконання робіт із землеустрою, оцінки земель та визначення виконавця земельних торгів на конкурентних засадах.

Відтак, виникла необхідність розглянути питання організації виконання повноважень обласної державної адміністрації у сфері земельних відносин.

В ОДА відбулася тематична нарада, яку провели перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Юрій Павлішен.

На обговорення винесли чотири питання:

- про заходи щодо організації земельних торгів у зв’язку зі зміною законодавства;

- про створення робочої групи з питань реалізації повноважень облдержадміністрації у сфері земельних відносин;

- про організацію роботи з поновлення, внесення змін, припинення діючих договорів оренди земельних ділянок всіх категорій;

- про порядок встановлення розміру орендної плати за землю.

У зв’язку з потребою визначити процедуру проведення відбору виконавців земельних торгів, які забезпечать виготовлення проектів землеустрою, технічної документації тощо, попередньо фахівцями ОДА створено Проект порядку надання таких послуг.

Зазначений документ учасники наради детально вивчили та внесли правки.

Створення робочої групи визначили недоцільним. Адже, на переконання учасників наради, з цим питанням впорається один кваліфікований фахівець. Він аналізуватиме якість отриманих від орендарів документів та зможе, за необхідності, безпосередньо спілкуватися з відповідними структурними підрозділами.

Досить проблемним питанням виявилося встановлення нової орендної ставки для підприємців, що вже мають договори. Зокрема, мова йде про водні об’єкти: для якісної оцінки вартості послуг необхідно мати відповідний паспорт.

На часткову паспортизацію водойм виділять кошти з обласного бюджету.

Питання встановлення розміру орендної плати за землю зібрання винесло на доопрацювання.

 — Ставка оподаткування — має бути справедливою. Місцевий бюджет повинен отримати своє, адже саме туди направлятимуться всі виручені кошти. Втім, й інтереси підприємців варто враховувати, — акцентував Леонід Сахневич.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини