Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:40:49

НСТУ зареєстрована юридичною особою

19.01.2017   14:56Агенцiя

19 січня зареєстровано юридичну особу - Публічне акціонерне товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” і припинено юридичну особу НТКУ. Про це повідомляє голова Держкомтелерадіо, голова комісії з перетворення НТКУ в НСТУ Олег Наливайко.

“Сьогодні історичний момент у розбудові медіасфери нашої держави. Згідно з дорожньою картою другого етапу перетворення державної телерадіокомпанії України в суспільну, відбулась реєстрація юридичної особи - ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”, - сказав він. При цьому Наливайко додав, що до цього йшли “довгі десятиліття”.

Він зазначив, що ближчими днями запрацює Наглядова Рада НСТУ. “Ми всі разом розпочнемо створення майбутнього взірця і лідера медіасфери. Для цього все є: професійна і патріотична Наглядова Рада, великий професійний колектив, який прагне змін, значно збільшене владою фінансування. Я не маю сумнівів, що НСТУ буде профінансовано мовником у повному обсязі і згідно з законом”, - сказав Наливайко.

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року постановою Кабінету Міністрів України №1039 було затверджено Статут Публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

Згідно зі Статутом, ПАТ НСТУ є юридичною особою, що утворена шляхом перетворення Національної телекомпанії України відповідно до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”, постанов Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. № 693 “Про утворення публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” та від 5 серпня 2015 р. № 567 “Деякі питання утворення публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

НСТУ є правонаступником майна, прав та обов’язків НТКУ, що припинила свою діяльність.

Телерадіокомпанія є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі.

Засновником НСТУ є держава в особі Кабінету Міністрів України.

Єдиним акціонером Телерадіокомпанії є держава в особі Держкомтелерадіо (далі - акціонер), що безпосередньо виконує функції з управління корпоративними правами держави у статутному капіталі Телерадіокомпанії.

Телерадіокомпанія є об’єктом загальнодержавного значення. Відчуження, передача (крім короткострокової оренди), приватизація нерухомого майна, об’єктів незавершеного будівництва, земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також акцій, що належать державі у статутному капіталі Телерадіокомпанії, забороняються.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини