Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:32:55

Стратегія розвитку міста Чернігова на період до 2020 року затверджена сесією міської ради

30.12.2016   08:06

Депутати Чернігівської міської ради 29 грудня, на пленарному засіданні 14 сесії 7 скликання прийняли рішення «Про Стратегію розвитку міста Чернігова на період до 2020 року» та «Про затвердження Стратегії розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017-2021 роки».

Важливою формою функціонування соціально-економічної системи на місцевому рівні, принципом і методом управління нею є стратегічне планування, яке дає змогу органам місцевого самоврядування поєднувати аналіз поточних подій, прогнози соціально-економічного розвитку і сценарії можливого майбутнього з виробленням стратегії.

Також дозволяє формувати загальне бачення перспектив, розробляти плани розвитку, прийнятні для територіальної громади та суспільства в цілому.

Ця Стратегія була розроблена на основі широкого діалогу та співпраці різних партнерів: жителів міста та громадських активістів, представників влади, ділових кіл, підприємців та освітян, науково-експертного середовища.

У Чернігові проведено дві стратегічні сесії за участю більше, ніж 400 жителів міста, також проводилися тренінги з працівниками відділів та управлінь міської ради.

Головною метою Стратегії є створення та впровадження до 2020 року в Чернігові системи розвитку, використання якої сприятиме успішному та збалансованому функціонуванню та процвітанню нашого міста.

Затвердження Стратегії дасть можливість залучити в розвиток міста державні кошти, зокрема кошти Державного фонду регіонального розвитку, кошти обласного бюджету, а також допомогу міжнародних донорських організацій.

Як вже повідомлялося раніше, на одному із засідань робочої групи було визначено візію та місію розвитку туризму. Візія – відкрите, конкурентоспроможне, інноваційне місто активної громади з розвиненим туристичним комплексом і потужною економікою. Місія – місто щасливих людей, об’єднаних у громаду з компетентним, системним і прозорим регулюванням.

Крім того, концепція розвитку міста розроблена у вигляді чотирьох стратегічних цілей. А саме: конкурентоспроможне та інноваційне місто, розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури «Комфортне місто», розвиток людського потенціалу «Людина - понад усе», розвиток туризму «Чернігів – туристичне місто».

Метою ж затвердження Стратегії розвитку туризму та промоції міста є розвиток туристичної галузі міста Чернігова, збільшення туристичних потоків, перетворення туризму в одну з найбільш прибуткових галузей економіки Чернігова.

Ця Стратегія враховує положення загальноміської Стратегії розвитку міста до 2020 року та детально описує конкретні кроки по розвитку туристичної сфери та промоції міста. Вона передбачає перетворення Чернігова в північну туристичну столицю України з потужною конкурентною позицією та чіткими пріоритетами розвитку; у місто, що зберегло і розвиває свою унікальність та історичний спадок, постійно підвищує якість життя мешканців і привабливість бізнесу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини