Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:06:23

Депутатський тиждень: сформована трійка лідерів-мажоритарників за інформуванням виборців

26.12.2016   15:03Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206), Анатолій Євлахов (ВО №207), Олександр Черненко та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що у наступному 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 19 грудня
На День Святого Миколая народний депутат Сергій Березенко традиційно приїхав до Чернігова привітати дітей і дорослих зі святом.
На жаль цього року свято затьмарюють трагічні події, які сталися 12 грудня через обвал стіни гуртожитку по Попудренка, 16. Тому в першу чергу народний депутат відвідав постраждалих людей. «Ми зібрали всі їхні потреби і побажання та спробуємо максимально допомогти, адже від такої трагедії не застрахований ніхто», - зазначив Сергій Березенко.
Але головне, за словами народного депутата, – принести радість свята Святого Миколая всім дітям, а найперше, дітям, які обділені батьківською турботою.
Більше тисячі солодких подарунків народний депутат зі своєю командою роздали дітлахам, а також запросили аніматорів, які влаштували справжнє казкове шоу.

На день Святого Миколая мешканці районів Чернігова - Масани та Бобровиці отримали довгоочікуваний подарунок - відкрилася нова тролейбусна лінія- маршрут No11, яка з'єднала два мікрорайони.
Будівництво лінії почалося трохи більше трьох років тому, але за відсутністю коштів перетворилося на довгобуд. Роботи відновилися трохи більше року тому. Посприяв у виділенні коштів народний депутат України Сергій Березенко: «Спільно з командою Ради Регіонального Розвитку та мерією міста ми відшукали 16 млн. грн. для завершення робіт по влаштуванню тролейбусної лінії у віддалений район. Крім того, Чeрнігів отримав 10 новeньких тролeйбусів. Цe впeршe за останнє десятиліття».
Він також зазначив: "Хотілося б, щоб тролейбуси, які виробляються у Чернігові, їздили не тільки по чернігівських вулицях, а були затребувані у інших областях України. Це валовий внутрішній продукт, який генерується у регіоні. Це робочі місця і зарплата місцевих жителів".
Сергій Березенко висловив надію, що за найближчі п'ять років вдасться повністю змінити парк тролейбусів і новий електротранспорт відповідатиме усім необхідним сучасним вимогам. Народний депутат відзначив соціальну і екологічну значимість такого виду транспорту.

Вівторок, 20 грудня
Виступив з трибуни ВРУ із заявою фракції Партії «Блок Петра Порошенка» про те, що у держбюджет-2017 мають бути закладені ресурси для громад – для продовження реформи децентралізації. Це – системна реформа, завдяки якій держава передає на місця повноваження і – головне! – фінансові ресурси для їх реалізації.

Взяв участь у бюджетних голосуваннях у парламенті. Бюджетне забезпечення децентралізації - одне з головних питань, яке вирішено в цьому документі. На ці кошти тепер можуть розраховувати місцеві громади. Безперечно ще одним ключовим положенням держбюджету-2017 є підвищення мінімальної заробітної плати в 2 рази.

Доповідав законопроекти №3457 та №3458, якими вперше в історії України створюються умови для виходу українських літаків у серійне виробництво.

ВР внесла зміни до Податкового та Митного кодексів щодо підтримки літакобудівної галузі. За відповідний проект – Закон про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі, реєстр. №3457, проголосувало 253 депутати, а також за Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі, реєстр.№3458, проголосувало 246 депутатів.

Середа, 21 грудня
Після прийняття важливих для авіагалузі законів та не простої “бюджетної ночі” відвідав ДП «Антонов», щоб на власні очі подивитися на новий АН-132D та привітати колектив підприємства з прeзeнтацією літака. Це неймовірний красень побудований за півтора року без жодної російської комплектуючої, який вже весною 2017 року вийде на ринок Саудівської Аравії.

П’ятниця, 23 грудня
Поспілкувався з молодіжним активом Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». І був приємно вражений.  Я сам досить молодий політик, тому добре розумію їх потенціал,  мрії і устремління.
Молодіжна організація – це не просто гарно проведений разом  час, пости і лайки у соціальних мережах. Це серйозна робота над важливими ініціативами. Це – реальний соціальний ліфт і середовище, де виховуються  енергійні, розумні, відповідальні політики.
Недарма,  кожна впливова політична сила у Європі має свою потужну молодіжну організацію.
І ми також не відстаємо. Партія системно займається політичною освітою молодіжного крила. Цього разу, протягом трьох днів, наша молодь мала змогу вивчити унікальний досвід успішних реформ грузинських політиків на тренінгу “Нова парадигма політичних сил".

Cубота, 24 грудня
Взяв участь у Форумі новообраних голів та депутатів об'єднаних громад від БПП "Солідарність". Побачив і почув людей - переможців, які готові змінювати свої громади.
На виборах 11 та 18 грудня 120 голів об'єднаних громад обрані від БПП Солідарність.
І 1150 депутатів рад ОТГ, або 28,5% від загальної кількості обраних депутатів. У міських ОТГ результат ще вищий - кандидати від БПП отримали 123 мандати із 640.
На Житомирщині 15 голів ОТГ - представники Партії "БПП "Солідарність". І більшість депутатського корпусу.
На Дніпропетровщині 17 голів ОТГ - представники Партії "БПП "Солідарність", і найбільше представництво у радах ОТГ.
Перемога на виборах - не не тільки довіра, а й велика відповідальність за результати реформи.

Валерій Давиденко - ВО №208

Верховною Радою України на пленарних засіданнях 20-23 грудня  ухвалено важливі закони України, зокрема «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)», реєстр № 5131,  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», реєстр. № 5132, «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)» реєстр. № 5132, що дозволило прийняти збалансований Закон України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

На брифінгу 22 грудня у Верховній Раді України народний депутат України Валерій Давиденко разом з колегами поінформував, що вищезазначені закони враховують пропозиції, напрацьовані робочою групою, яка  створена при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, та здійснювала підготовку змін і доповнень з питань державної підтримки та оподаткування підприємств агропромислового комплексу. Зокрема, передбачено установити, що у 2017-2021 роках щорічний обсяг коштів Державного бюджету України, які спрямовуються на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників, становить не менше 1 відсотка випуску продукції у сільському господарстві.

Відповідно до прийнятих законів на 2017 рік на підтримку сільськогосподарських товаровиробників передбачено 6,5 млрд грн. Зокрема, 4 мільярди гривень виділяється на бюджетну програму дотацій сільгосптоваровиробникам, 500 мільйонів на сільськогосподарське машинобудування. Здійснюватиметься програма підтримки виробництва молока і м'яса в приватному секторі, 700 мільйонів гривень виділяється на Фонд гарантування кредитів в агропромисловому комплексі, а також на інші програми.

Також, серед пріоритетів на наступний рік - підтримка місцевих бюджетів та регіональних проектів в рамках курсу на децентралізацію.

Фінансовий ресурс місцевих бюджетів на 2017 рік буде дорівнювати 424 мільярди гривень. Ріст проти 2016 року – 86 мільярдів плюс 28 відсотків. Прогнозний обсяг доходів місцевих бюджетів на 2017 рік – 185 мільярдів, що ще на 25 відсотків більше, ніж ми в цьому році. Встановлено відрахування 5 відсотків рентної плати до місцевих бюджетів.

21 грудня народний депутат України Валері Давиденко взяв участь у парламентських слуханнях на тему: “Регулювання обігу земельсільського сподарського призначення: пошук української моделі”  та у своєму виступі наголосив, що «найголовніше при вирішенні земельних питань – це ведення відкритого і постійного діалогу з громадськістю. Кожна пропозиція щодо зміни земельного законодавства має бути обговорена з громадянами, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, бізнесом. Запропоновані законодавчі ініціативи мають знайти підтримку у суспільстві. Лише за цієї умови ми можемо досягти поставленої мети».

22 грудня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин розглянуто та рекомендовано Верховній Раді України прийняти  підготовлений  до другого читання проект Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин», (реєстр. № 0906), яким передбачається  гармонізація положень  законодавства України до законодавства ЄС, зокрема, Регламентів ЄС № 854/2004, № 882/2004, № 669/2009 та Директиви Ради ЄС № 97/78/EC.

23 грудня Валерій Давиденко взяв участь у Форумі Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад «Місцеве самоврядування в Україні:сучасний стан та перспективи розвитку». Під час свого виступу депутат зазначив: "Громада має розпоряджатися бюджетом на власний розсуд, а не за вказівкою згори. Маємо впроваджувати у життя принцип субсидіарності, як осно­вний метод народовладдя. Його суть полягає у тому, щоб управлінські рішення ухвалювалися на найнижчому рівні.  Європейські експерти наголошують, що ВВП зростає швид­ше у країнах, які здійснили макси­мальну децентралізацію. Де місцеві громади мають ресурси і повноваження".

Олександр Кодола - ВО №209

Народний депутат активно працював під час парламентської сесії Верховної Ради України. Серед важливих законів, підтриманих депутатом Олександром Кодолою, став Закон про бюджет України – основний фінансовий документ на 2017 рік.

21 грудня Олександром Кодолою у співавторстві з іншими депутатами подано на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)  № 5567. Метою законопроекту є визначення правових основ контролю переміщення на митну територію України та подальшого вивезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією, підвищення економічної ефективності діяльності митниць, збільшення надходжень до бюджету, ліквідація низки корупційних схем на митних пунктах пропуску, надання можливості громадянам України придбати якісний автомобіль за доступною ціною і, як наслідок, суттєве зниження соціальної напруги.

Також у Верховній Раді 23 грудня оголошено два депутатських запити Олександра Кодоли: до в.о. Міністра охорони здоров'я України  Уляни Супрун щодо звернення депутатів Бахмацької міської та районної рад Чернігівської області з приводу створення регіонального медичного округ, а також до  Міністра фінансів України Олександра Данилюка щодо звернення директора Комунального підприємства "Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства" Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Громадський рух Чесно вніс Олександра Кодолу до числа народних депутатів, які жодного разу не пропустили пленарні засідання Верховної Ради України. Дослідження опубліковано на сайті «Чесно».

Минулого тижня у 209 виборчому окрузі продовжувалася реалізація програми Олександра Кодоли щодо встановлення дитячих та спортивних майданчиків. Зокрема у Ніжині на сьогодні вже встановлено 11 дитячих майданчиків із 17: по вул. Корчагіна, 5, пров. Інституцький, 6, Носівський шлях, 6, Шевченка, 99/1, Графська 6, Франка 89, Єсипенка, 15а, ЗОШ 16. Нагадаємо, що за цією програмою в окрузі Олександра Кодоли мають встановити 37 дитячих і спортивних майданчиків.

Крім того, минулого тижня в область надійшли додатково 3 мільйони гривень на соціальні потреби 209 виборчого округу.  Кошти виділені на найнеобхідніше. Те, що необхідно придбати, депутат визначав разом із медиками, педагогами, працівниками закладів культури  та представниками місцевого самоуправління.

Зокрема у Носівському районі буде профінансовано: закупівля музичного обладнання для Козарівського сільського будинку культури – 190 тис. грн.; закупівля музичних інструментів для Носівської районної школи мистецтв - 199 тис грн.; закупівля музичних інструментів, сценічних костюмів, обладнання та одягу сцени для Носівського районного будинку культури – 267 тис. грн.; закупівля меблів, постільної білизни та ковдр ДНЗ «Ромашка» с. Хотинівка – 47 тис. грн., закупівля обладнання для навчально-виховного комплексу (школа-дитсадок) с. Дослідне – 40 тис. грн.; закупівля обладнання для Носівської централізованої бібліотечної системи – 30 тис. грн.; закупівля спортінвентарю та спортивної форми для Носівської дитячо-юнацької спортивної школи - 30 тис. грн.

У Ніжинському  районі – закупівля медичного обладнання та ремонт Ніжинського протитуберкульзного диспансеру - 340 тис. грн.; закупівля обладнання та меблів для загальноосвітніх навчальних закладів району – 200 тис. грн.; закупівля вбрання для сцени та вікон, освітлювальних приладів для районного будинку культури с.Талалаївка – 100 тис. грн.; закупівля обладнання та спортивного інвентарю для Перемозької загальноосвітньої школи – 30 тисяч. грн.

У місті Ніжин - закупівля медичного обладнання та меблів для дитячого відділення центральної міської лікарні – 100 тис. грн.; закупівля медичного обладнання та інструментарію для міського центру первинної медико-санітарної допомоги – 150 тис. грн.; закупівля професійної світлової апаратури для міського будинку культури -150 тис. грн.; закупівля обладнання для територіального центру соціального обслуговування -50 тис. грн.; закупівля музичних інструментів для дитячої музичної школи – 80 тис. грн.; закупівля посудомийних машин для КТВП «Школяр»  - 80 тис. грн.; закупівля обладнання та музичних інструментів для дитячої хореографічної школи – 70 тис. грн.; закупівля обладнання для дошкільних навчальних закладів – 100 тис. грн.; закупівля дитячих та спортивних майданчиків для міста – 400 тисяч гривень.

Таким чином в 2016 році з депутатського фонду Олександра Кодоли на соціально-економічний розвиток округу виділено 20 мільйонів гривень. Серед найбільших проектів та об’єктів, профінансованих за ці кошти: реконструкція у Ніжині плавального басейну – 3,1 мільйони гривень;  реконструкція водогону в с. Калиновиця Варвинського району -1,1 мільйони гривень; реконструкція Срібнянської ЦРЛ – 940 млн. грн.; виділення 2, 3 мільйони гривень на закупівлю медичного обладнання для медичних закладів Чернігівщини; встановлення 37 дитячих майданчиків в усіх районах округу та місті Ніжині; реконструкція  та облаштування 3 дитячих садків (у Носівці, у Ніжині на базі гімназії №16, у Безуглівці Ніжинського району на базі загальноосвітньої школи).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини