Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:00:05

"Місто, у якому є душа України", - так говорить про Чернігів Леонід Кожара.

15.12.2016   15:06Агенцiя

8 грудня Лідери партії Соціалісти Леонід Кожара та Олексій Плотніков відвідали Чернігівщину, презентуючи нову політичну силу та місцеву організацію партії.

Свій візит гості розпочали з покладання квітів до пам'ятника «Борцям за волю та незалежність України» віддаючи шану всім хто віддав життя задля миру та існування нашої Держави. Під час церемонії голова Чернігівської обласної організації партії СОЦІАЛІСТИ Сеpгій Андpос з жалем зазначив, що в ці дня Україна шанує пам'ять жертв голодомору але Чернігові досі відсутній такий пам'ятник.

Після покладання керівники партії СОЦІАЛІСТИ провели зустріч з представниками ЗМІ. Голова партії Леонід Кожара, заступник голови партії Олексій Плотніков і голова Чернігівської обласної організації партії СОЦІАЛІСТИ Сеpгій Андpос розповіли про програму та основні напрямки діяльності соціалістів. Розкрили стратегічні плани на майбутнє з якими Партія  веде активний діалог з українцями:

«Це партія об’єднуюча, ми об’єднуємо всі ліві соціалістичні, соціал-демократичні сили в Україні. Сьогодні це партія опозиційна, оскільки неможливо підтримувати ту владу, яка веде нашу державу фактично до розпаду і до розвалу основних державних інститутів».

Говорячи про розбудову держави, Леонід Кожара наголошує: вона має бути багатонаціональною, полікультурною, а всі громадяни –  соціально захищеними. Також потрібна реальна децентралізація, щоб не Київ розподіляв кошти, а навпаки – знаходився на утриманні регіонів. Переглядати реформи, які зараз відбуваються в Україні, потрібно за трьома принципами:

«Перше – реформи не можуть мати антисоціальний характер, друге – реформи не можуть вести до збільшення розриву між найбіднішими і найбагатшими громадянами. І третє – будь-яка реформа має бути зорієнтована на передусім на створення робочих місць, на забезпечення принципу загального працевлаштування людей».

Перегляду потребує і зовнішньополітичний курс України, вважають «Соціалісти»:  «Ми маємо обирати оптимальні варіанти співробітництва як з Європейським Союзом, при цьому Україна як велика держава Європи не може зосереджуватися тільки на одному напрямі. Ми маємо відновлювати економічні стосунки передусім по всьому периметру державного кордону: і на заході, і на півночі, і на півдні, і на всіх напрямках».

Україна має стати соціальною державою, тобто такою, що дбає про розвиток людини на всіх етапах її життя, зазначив Леонід Кожара. І саме за це виступає партія «Соціалісти».

 

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.