Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:24:14

Чернігівщина: початок голосування. Відсутні кандидати у бюлетенях та екзит пол від місцевого телеканалу

11.12.2016   10:05Агенцiя

Сьогодні, 11 грудня 2016 року у Чернігівській області відбуваються перші вибори у об’єднаних громадах.

У Лосинівці на ДВК 740457 у бюлетенях відсутній кандидат в депутати Руденко Володимир Миколайович, самовисуванець.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до частини 3 статті 75 Закону України “Про місцеві вибори” “Контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємствах-виготовлювачах, дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, технічних відходів, поліграфічного браку, помилково виготовлених виборчих бюлетенів здійснюється контрольною комісією, яка утворюється відповідною територіальною виборчою комісією за поданням місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, не пізніш як у день затвердження тексту виборчого бюлетеня.”

У Лосинівці ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП проводить екзит пол. Зауважимо, що засновником ТОВ “ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП”  є  Торбєєв Микола Олександрович. На місцевих виборах 2015 року Торбєєв Микола балотувався по територіальному виборчому окрузі №4 з виборів депутатів Чернігівської міської ради від політичної партії “Наш край” . Також пан Торбєєв був помічником народного депутата Козуба Олександра (Партія регіонів) у VII скликанні  та є помічником народного депутата Давиденка Валерія, член депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".

Загалом вибори відбуваються у таких громадах:

Батуринська міська об’єднана територіальна громада, Бахмацький район;
Остерська міська об’єднана територіальна громада, Козелецький район;
Лосинівська селищна об’єднана територіальна громада, Ніжинський район;
Мринська сільська об’єднана територіальна громада, Носівський район;
Гончарівська селищна об’єднана територіальна громада, Чернігівський район.
Загалом всі ДВК відкрилися вчасно, голосування розпочалося.

Громадянська мережа ОПОРА проводить спостереження на виборчих дільницях на виборах у об’єднаних громадах та повідомлятиме про хід виборчого процесу.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Наталія Висіканець,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Чернігівській області
+380679309966,
vysikanetsn@gmail.com


Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.