Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:45:24

Погоджувальна рада затвердила питання порядку денного 13-ї сесії міської ради

22.11.2016   14:25Агенцiя

21 вересня на засіданні погоджувальної ради депутати розглянули перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд тринадцятої сесії Чернігівської міської ради 7 скликання, яка відбудеться 30 листопада.

На розгляд депутатів пропонується 28 питань, підготовлених структурними підрозділами міської ради. Про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на початку засідання.

Міський голова також зазначив, що управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради запропоноване додаткове питання «Про затвердження Положення Чернігівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у новій редакції».

Крім того, Владислав Атрошенко нагадав, що рішенням попередньої сесії (27 жовтня) створена тимчасова контрольна комісія Чернігівської міської ради з питань виконання умов тендерних закупівель робіт з реалізації програми «Модернізація мереж зовнішнього освітлення міста Чернігова на 2016 рік» у складі депутатів міської ради, яка має прозвітувати щодо результатів своєї роботи.

Одночасно він повідомив, що визначитися з подальшею долею угоди з фірмою-підрядником потрібно вже до кінця місяця. Адже 30 листопада спливають 3 місяці після її укладення. За механізмом системи публічних закупівель "Prozorro", якщо до цього дня підрядник не виконає робіт на суму отриманого авансу або не поверне його, рахунки замовника (тобто в даному випадку Управління ЖКГ) автоматично блокуються.

- Мені невідома позиція підрядника, чи він збирається переробляти прилади освітлювання. Адже є факт невідповідності технічним вимогам тих виробів, які частково почали встановлюватись. Це питання набуло серйозного розголосу. Тож очевидно, що треба зробити експертизу і публічно звітувати про те, що це за вироби, в чому їх невідповідність, - сказав міський голова. - Принагідно повідомляю, що в нас є часткова попередня оплата, і є ризики, що з 30 листопада будуть заблоковані рахунки ЖКГ, що ускладнить життя міста в цілому в частині виконання розрахунків. Якщо підрядник виправить цю ситуацію і виконає контрактні умови, проблему буде вичерпано. Що буде в іншому випадку, якщо ми перейдемо у судову площину, прогнозувати складно, - пояснив Владислав Атрошенко, говорячи про необхідність розв'язання цієї проблеми.

Під час розгляду порядку денного дискусію викликало питання щодо окреслення у Програмі економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2017 рік шляхів вирішення проблеми міського сміттєзвалища. Коментуючи це питання, Владислав Атрошенко розповів депутатам про своє бачення його реалізації. На його думку, найбільш розвинена у світі й прийнятна для нашого міста технологія - це сміттєпереробний завод у Польщі (Познань). Він назвав переваги цього виробництва, зокрема: не потребує сортування сміття, екологічне чисте, не має запахів та викидів й до всього має найнижчу вартість сьогодні у світі -  у межах 30 млн євро.  І це повний цикл переробки сміття, а реалізація відходів (скло, метал та ін.) поступово покриватиме собівартість виробництва.
 
Депутати погодились, що це питання необхідно ретельно опрацювати й вивчати думку населення, адже зросте вартість плати за утилізацію сміття: якщо сьогодні це становить близько 5 грн у місяць, то із введенням цього виробництва може вартувати приблизно 80 грн.
Міський голова звернув увагу депутатів міської ради також на важливість прийняття бюджету міста Чернігова 30 листопада.

«Ідеологія прийняття міського бюджету до підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн полягає у тому, аби виокремити бюджет до цього підвищення та мати чіткі розрахунки щодо дохідної частини бюджету та видатків. А після підвищення мінімальної зарплати порівняти розрахунки міського бюджету й просити у держави збільшення субвенцій для Чернігова та вносити відповідні коригування.

На розгляд сесії вноситься також питання щодо синхронізації терміну договору оренди цілісного майнового комплексу КЕП «Чернігівська ТЕЦ» та договорів субкредитування про використання позики, що надається Україні Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Постійна комісія з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин міської ради запропонувала також розглянути питання щодо детального плану забудови вул. Любецької. Погоджувальна рада визначила, що включення цього питання в порядок денний сесії мають обговорити постійні депутатські комісії.

Владислав Атрошенко звернувся до депутатів з наполегливим проханням плідно опрацювати всі питання порядку денного під час роботи постійних комісій міської ради.
Пленарне засідання 13-ї сесії міської ради 7 скликання проходитиме 30 листопада о 10 годині в залі засідань міської ради (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7). З відповідним розпорядженням міського голови можна ознайомитись на офіційному веб-порталі міської ради в розділі "Нормативні документи".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини