Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:26:46

Бюджетна сфера Чернігова до кінця року фінансуванням забезпечена, - міський голова

16.11.2016   08:13

- Місто Чернігів не має і в перспективі 31 грудня поточного року не матиме заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетної сфери, - таку заяву зробив Чернігівський міськмий голова Владислав Атрошенко під час засідання виконавчого комітету міської ради 15 листопада.

Це прозвучало при обговоренні виконавчим комітетом звіту начальника фінансового управління міської ради Олександра Мельника про виконання міського бюджету за 9 місяців 2016 року.

На даний час у бюджетах багатьох населених пунктів, у тому числі й по Чернігівській області, є проблеми з виплатою заробітної плати бюджетникам до кінця року. Вони чекають на додаткові дотації з обласного чи державного бюджетів.

У той же час, у Чернігові фінансування по всіх захищених статтях на цей рік повністю забезпечене.

- На сьогоднішній день мені не відомо про факти будь-якого недофінансування заробітної плати або інших захищених статей у місті, - відповів Олександр Мельник на запитання одного з членів виконкому. - Але навіть якщо такі випадки будуть виявлені, в нас є резерви перекрити ці видатки за рахунок економії фонду оплати праці.

Згідно зі звітом, за 9 місяців цього року до загального та спеціального фондів міського бюджету зараховано понад 1612 млн грн, у тому числі: до загального фонду – більше 1542 млн грн, до спеціального фонду – понад 69 млн грн.

Торішні обсяги надходжень аналогічного періоду перевищено більше, ніж на 525 млн грн, або на 48,3%. Загалом, йде перевиконання міського бюджету 2016 року.

Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету за січень-вересень поточного року становить понад 714 млн грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли більше, ніж на 268 млн грн, або у 1,6 рази.

Станом на 1 жовтня поточного року обсяг отриманих офіційних трансфертів склав більше 827 млн грн, або 99,2 % коштів, передбачених на 9 місяців поточного року. Зобов’язання щодо субвенцій по галузях освіти та медицини держава виконала вчасно й стовідсотково, по субсидіях - ще не повністю, - повідомив доповідач. Але загалом, бюджет 2016 року буде виконаний повністю і, головне, забезпечено всі захищені статті.

Головною причиною зростання дохідної частини бюджету стала бюджетна децентралізація.

У той же час, держава залишає "на місцях" не тільки більше доходів, а й більше зобов'язань у фінансуванні тих чи інших сфер. І зобов'язання по видатках постійно збільшуються, - йшлося на виконкомі. - Тому ставлення до питань бюджетних надходжень і до планування видатків має бути раціональним і виваженим. Особливо при плануванні бюджету на наступний рік, на який урядом анонсовані законодавчі зміни, посильність яких для місцевих бюджетів на сьогодні залишається під питанням.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини