Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:20:21

Депутатський тиждень: що робили депутати в округах?

15.11.2016   08:14Агенцiя

Минулий тиждень з 31 жовтня до 6 листопада виявився насиченим у депутатів: робота в округах, зустрічі з виборцями та інша суєта. Наша редакція продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 12 годину у понеділок 14 листопада наша редакція отримала звіти трьох народних депутатів: Олександра Кодоли, Валерія Давиденка та Олександра Черненка.

Валерій Давиденко - виборчий округ №208

Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин продовжуються робота щодо унормування питань пов’язаних з оподаткуванням підприємств агропромислового комплексу. Валерій Давиденко максимально відстоює збереження спецрежиму ПДВ. 9 листопада депутат  взяв участь у роботі створеної при Комітеті робочої групи, яка здійснювала розробку пропозицій щодо оподаткування сільськогосподарських товаровиробників у наступному році.

Підготовлений та внесений на розгляд проект Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгосптоваровиробників» (реєстр. № 3851-1), на думку Валерія Давиденка передбачає збереження спецрежиму ПДВ для найбільш трудомістких галузей сільського господарства.  Даний законпроект відповідає інтересам аграріїв і його підтримують сільгосптоваровиробники, професійні громадські організації, експерти та науковці.

У будь-якому разі запропоновані зміни до Податкового кодексу мають обов’язково компенсувати аграріям потенційні втрати від скасування спецрежиму ПДВ за рахунок дотацій в рамках бюджетних програм підтримки.

Наразі триває робота з  узгодження положень нового законопроекту із профільними комітетами Верховної Ради України та міністерствами.

Минулого тижня через обласні ЗМІ Валерій Давиденко прозвітував про залучення і освоєння коштів ДФРР і КАПів. Зокрема зазначивши, що за роки роботи у Верховній Раді вдалося залучити 68 млн грн коштів, які були спрямовані на 72 інвестиційні проекти 208 округу. Торік у шістьох районах округу вдалося успішно завершити 23 проекти. У 2016 році реалізовуються 49 проектів. Особливу увагу приділено ремонту освітніх закладів.

Минулого тижня, а саме 7 листопада, за сприяння народного депутата черговий транш благодійної допомоги надійшов у Куликіський район. Було вивантажено велику партію ходунків, роляторів, інвалідних візків, милиць, вертикальних платформ, медичних ковдр, коробки взуття та всього іншого, що допоможе в реабілітації тяжкохворим та немічним людям. Також були надані  зручні дерев’яні лікарняні ліжка з матрацами. Їх тридцять двоє та одне хірургічне. Такі з’являться як, в центрі первинної допомоги, районній лікарні, так і в стаціонарному відділенні територіального центру для перебування самотніх престарілих.

Олександр Кодола - виборчий округ №209

7 листопада народний депутат провів прийом громадян у своїй приймальні в м. Чернігові. Було прийнято 6 громадян. Серед інших піднімалося питання фінансування оплати праці технічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів з державного бюджету, оскільки державна субвенція відповідно до проекту Держбюджету на 2017 рік поширюється виключно на оплату праці педагогічних працівників, а всі інші витрати перекладені на місцеві бюджети, однак, як стверджують заявники, цих коштів на всі необхідні витрати навчальних закладів не вистачає.

8 листопада в Ніжинській РДА Олександр Кодола провів нараду за участю заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Сергія Сергієнка, голови Ніжинської РДА Вячеслава Івашина, його заступників, голів райдержадміністрацій Носівського, Варвинського, Срібнянського районів, міського голови Носівки, заступника міського голови Ніжина, а також головних лікарів ЦРЛ та Центрів первинної медико-санітарної допомоги вище названих районів та міст. На нараді обговорювалося, як ефективніше використати 5 мільйонів гривень, які надійшли область за ініціативи народного депутата України Олександра Кодоли з Державного фонду соціально економічного розвитку. Крім того, під час наради було проаналізовано те, як сьогодні використовуються 12 мільйонів гривень, які надійшли в округ Олександра Кодоли за депутатською програмою з фонду соціально-економічного розвитку ще влітку.

З 8 по 11 листопада народний депутат очолював делегацію представників українсько-латвійської міжпарламентської групи дружби, регіонів і бізнесу України, яка відвідала Латвійську Республіку для вивчення місцевого досвіду у сфері видобування, переробки та використання торфу. Під час візиту українська делегація провела зустрічі із представниками Міністерства сільського господарства та Міністерства охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Латвії. Крім того, представники України відвідали кілька регіонів Латвії, де розташовані торфовидобувні та торфопереробні підприємства, оглянули виробничий процес та обговорили шляхи співпраці з латвійськими партнерами з метою розвитку вітчизняної торфової галузі, а також її експортний потенціал. Також  протягом візиту делегати мали можливість вивчити законодавчу базу Латвії щодо регулювання торфової галузі, видачі дозвільної документації, а також переваги від використання торфу, як сільськогосподарського добрива та енергетичної сировини для опалення житлових фондів місцевих самоврядувань.

Олександр Черненко

З 7 по 11 листопада 2016р. народний депутат брав участь у Проекті навчальної програми професійного зростання «Спеціалізовані антикорупційні суди як інструмент удосконалення підзвітності судової системи та доступності правосуддя» (USAID), який проходив у Братиславі.

7 листопада. Понеділок.
Прослухав доповіді щодо загальної політичної системи Словаччини, функціонування антикорупційних судів, роботи спеціалізованого кримінального суду.
8 листопада. Вівторок.
Ознайомився з роботою Міністерства юстиції Республіки Словаччина та Національної Агенції кримінальних справ.
9 листопада. Середа.
Знайомство з роботою  Верховного суду (апеляційний суд по справах ВКС), Альянсу «Чесна гра» -  неприбуткового громадянського об'єднання, яке почало займатись контролем витрат політичних партій.
Ознайомився з діяльністю Фундації «Зупинимо корупцію», яка має на меті зменшення корупції і її руйнівного впливу на якість життя і ведення бізнесу в Словаччині.
10 листопада. Четвер.
Знайомство з роботою Офіса Спеціального Прокурора (ÚŠP GP SR) та громадського об'єднання VIA IURIS, яке більше 20 років стоїть на захисті справедливості, особливо в тих випадках, коли впливові люди зловживають законом в своїх інтересах.
11 листопада. П’ятниця.
Участь у фасилітованому семінарі, де учасники поділились своїми ідеями щодо можливості застосування, отриманої під час програми, інформації в Україні.

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Сергій Березенко (ВО №205), Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206) та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 21 листопада до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 14 по 20 листопада.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.