Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:04:23

Депутати Чернігівської міської ради скасували рішення щодо забудови Березового гаю

27.10.2016   15:13Агенцiя

Сьогодні, 27 жовтня, під час засідання дванадцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання депутати підтримали проект рішення , яким передбачено скасування рішення від 1 вересня 2016 року № 394 «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок».

Тобто скасоване надання цих дозвільних документів міської ради щодо всіх трьох черг планованого будівництва впритул до Березового гаю (в районі вулиці Пухова). «За» відповідне рішення проголосували 39 депутатів.

Це питання порядку денного сесії було поставлене на обговорення і голосування першим - у зв'язку з присутністю в залі значного числа як представникісв громадськості, так і підприємства-забудовника. Під час обговорення питання всі вони - і громадські активісти - жителі цього мікрорайону, які прийшли підтримати збереження зеленої зони, і представники забудовника «УкрСіверБуд», - висловили свої зауваження та пропозиції.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко також висловився за збереження Березового гаю, нагадавши, що сам виріс у цьому мікрорайоні. Але він пропонував депутатам і альтернативний шлях - зазначити в рішенні більш зважені формулювання. Принагідно він повідомив, що вчора на засіданні виконавчого комітету міської ради вже було прийнято рішення щодо відміни містобудівних умов та обмежень для того з трьох будинків, розміщення якого передбачалося найближче до гаю.

Разом з тим, міський голова підкреслив, що приймаючи будь-які рішення, міська влада буде діяти з урахуванням волі громади.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини