Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:55:52

Набуває чинності новий "закон про боржників"

05.10.2016   07:49Агенцiя

З 5 жовтня набуває чинності новий закон «Про виконавче провадження», прийнятий замість діючого нині закону 1999 року.

Новим законом визначено, що примусове виконання рішень на підставі відповідних документів можуть виконувати як державні, так і приватні виконавці.

Також уточнено заходи примусового виконання рішень, якими визнано: звернення стягнення на грошові кошти, цінні папери, інше майно (майнові права), корпоративні права, майнові права інтелектуальної власності, об'єкти інтелектуальної, творчої діяльності, інше майно боржника, звернення на зарплату, пенсію, стипендію та інший дохід боржника, вилучення у боржника і передача стягувачеві предметів, зазначених у рішенні, заборона боржникові розпоряджатися та/або користуватися майном, яке належить йому на праві власності.

Повідомляється, що конкретизовані строки проведення виконавчих дій:

арешт на майно (грошові кошти) накладається не пізніше наступного робочого дня після його виявлення,
платіжні вимоги на примусове списання коштів надсилаються не пізніше наступного робочого дня з дня накладення арешту,
опис і арешт майна проводиться не пізніше п'ятого робочого дня від часу отримання інформації про його місцезнаходження.
Під час перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) фізичної особи і місцезнаходженням юридичної особи здійснюються опис і арешт виявленого майна.

Нагадаємо, Верховна Рада України проголосувала за введення інституту приватних виконавців судових рішень 2 червня. В цей же день вона прийняла в цілому закон №2507а «Про виконавче провадження», який пов’язаний з попереднім і визначає умови і порядок виконання судових рішень.

2 липня президент Петро Порошенко підписав закони, які регулюють виконання судових рішень, а з 5 жовтня новий закон «Про виконавче провадження» вступить у силу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини