Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:10:36

Депутати обласної ради визначились із порядком денним шостої сесії

28.09.2016   08:08Агенцiя

Більше сорока питань, які пропонуються до обговорення на черговій сесії, розглянули сьогодні депутати на засіданнях президії та постійних комісій обласної ради, повідомив Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської облради.

Традиційно президію провів очільник представницького органу Придесення Ігор Вдовенко. Участь в обговоренні питань порядку денного взяли перший заступник та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Арсен Дідур, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, члени президії та керівники постійних депутатських комісій.

Відкриваючи засідання, голова обласної ради привітав присутніх із великим християнським святом – Воздвиженням Чесного Хреста Господнього та побажав усім чистих помислів і дій, міцного здоров’я та виважених рішень.

Першими депутати розглянули питання фінансової сфери, які стосувалися звіту про виконання обласного бюджету за І півріччя поточного року, внесення змін до бюджетного регламенту Чернігівської обласної ради з урахуванням пропозицій громадськості.

Далі депутати підтримали проекти важливих галузевих програм на 2016-2020 роки, які дозволять здійснити низку заходів щодо профілактики правопорушень в області і забезпечити житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа.

Не виникло сумнівів у членів президії стосовно підтримки проекту рішення щодо звільнення батьків, які опинились у складних фінансових обставинах, від плати за утримання дітей в інтернатних закладах на 2016-2017 навчальний рік.

Розглядаючи блок питань, присвячених використанню природних ресурсів, депутати погодились внести на розгляд сесії проекти рішень щодо розширення мережі природно-заповідного фонду області шляхом створення гідрологічного заказника місцевого значення «Нижній Болгач». Крім того, обранці погодились внести зміни до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього середовища, які, зокрема, будуть спрямовані на покращання екологічного стану р.Остер, будівництво системи водовідводу поверхневих вод у селищі Ріпки, а також розробку проектів землеустрою.

За поданням обласного управління лісового та мисливського господарства на розсуд депутатів були представлені проекти рішень про погодження лімітів використання лісових ресурсів, приведення існуючого поділу лісів на категорії у Козелецькому районі.

Члени президії погодили ДП «Чернігівторф» видобуток торфу на родовищі «Ірванцівське» у зв’язку із закінченням терміну дії попередньої ліцензії.

Серед питань, що стосуються сфери управління комунальною власністю, дискусійними виявилися проекти рішень про призначення Андрія Буніна начальником управління комунального майна обласної ради. Крім того, у членів президії виникли питання стосовно затвердження Положення про управління комунального майна у новій редакції. Врешті-решт, народні обранці Чернігівщини вирішили детально опрацювати і обговорити порушені на президії проблемні аспекти під час засідань постійних комісій.

Без жодних зауважень та заперечень члени депутатського корпусу підтримали проекти рішень щодо розподілу орендної плати для комунальних лікувально-профілактичних закладів: обласного онкологічного диспансеру, обласної лікарні, а також навчально-виробничого центру. Це дозволить зміцнити наявну матеріальну базу установ, забезпечити їх стабільну роботу та провести необхідні ремонтні роботи.

Підтримку серед депутатів знайшов проект рішення щодо ліквідації КП «Центр державно-приватного партнерства», адже такий крок дозволить знизити фінансове навантаження на КП «Діловий центр», до якого нещодавно приєднали зазначене вище підприємство.

Депутати погодили внесення до порядку денного низки кадрових питань, які стосуються продовження терміну дії контрактів із директорами трьох комунальних закладів сфери культури: обласного художнього музею імені Григорія Галагана, Ніжинського училища культури і мистецтв імені Марії Заньковецької та обласного молодіжного театру.

Наступними на розгляд депутатів були представлені два проекти рішень щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Зокрема, цьогоріч претендентами на здобуття цього престижного статусу стали депутат обласної ради V, VI, VII скликань, завідувач кафедри Національного університету фізичного виховання та спорту України, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, професор Григорій Данько, а також відомий за межами Чернігівщини гончар, учасник бойових дій Другої світової війни, підполковник запасу, заслужений майстер народної творчості України Іван Бібік.

Члени президії також підтримали рішення свого колеги Андрія Прокопенка про дострокове припинення ним повноважень депутата обласної ради.

У зв’язку із активізацією процесів децентралізації та створення ОТГ на теренах області, депутати схвалили внесення змін до проекту перспективного плану формування територій громад області. Крім того, вони підтримали рішення сільських рад Чернігівщини щодо перейменування на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

На розгляд депутатів було представлено також тексти двох звернень до керівництва держави. Одне із них стосується вимог щодо зниження тарифів на природний газ, комунальні послуги та впровадження мораторію на підвищення тарифів. Інше звернення передбачає фінансування заходів загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, що дозволить подолати негативні наслідки забруднення річки Остер.

Члени президії погодились із необхідністю затвердити Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій до обласної ради та надали згоду Національному банку України на безкоштовне використання герба Чернігівщини на пам’ятній монеті «85 років Чернігівській області».

Наостанок, члени президії розглянули низку депутатських запитів, після чого продовжили роботу у рамках постійних комісій обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.