Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:32:52

Соціальний діалог – це шлях до цивілізованого вирішення нагальних проблем

21.09.2016   13:02Агенцiя

На цьому заступник голови обласної ради Арсен Дідур наголосив під час засідання робочої групи з підготовки пропозицій до ведення соціального діалогу.

Робоча група була створена за ініціативою та у відповідь на звернення Територіального форуму профспілкових організацій Чернігівської області та Чернігівського обласного об'єднання організацій роботодавців «Сіверщина».

Мета її діяльності – реалізація державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних та економічних відносин у відповідності до Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Як зазначив Арсен Дідур, у період впровадження системних соціально-економічних реформ та в умовах розпочатої децентралізації влади соціальний діалог набуває особливої ваги. Наразі обласна рада вже активно бере участь у соціальному діалозі, пов'язаному з трудовим спором по державному підприємству «Чернігівторф».

- Ведення соціального діалогу – це одна із засад соціальної стабільності суспільства та шлях до цивілізованого вирішення нагальних проблем. Як країна, що обрала європейський вектор розвитку, ми повинні спрямовувати нашу діяльність на всебічне виконання Закону «Про соціальний діалог в Україні» на обласному, районному рівнях, а також на рівні територіальних громад, які нині активно формуються, - зауважив Арсен Дідур.

У ході засідання розглянуто юридичні моменти створення органу соціального діалогу за участю обласної ради, профспілкових організацій та роботодавців.

У результаті обговорення вирішено на основі пропозицій за підсумками наради, залучивши всі юридичні служби представлених сторін, підготувати на наступне засідання робочої групи конкретні пропозиції щодо створення органу соціального діалогу.

Тоді ж, як повідомив Арсен Дідур, буде розглянуто питання участі обласної ради в соціальному діалозі відповідно до чинного законодавства або в якості сторони діалогу, або шляхом залучення представників від депутатського корпусу у вже створеній при облдержадміністрації тристоронній соціально-економічній раді.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини