Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:46:40

Народний Рух проти приватизації "Чернігівторфу"

16.09.2016   09:47Агенцiя

Провід обласної організації Народного Руху України розглянув ситуацію навколо підприємств "Чернігівторфу", які урядом Гройсмана виставляються на приватизацію.

У зверненні до прем'єр- міністра чернігівські рухівці заявляють: "Тривала боротьба працівників двох торфо-брикетних підприємств області за їх збереження і розвиток замість допомоги від уряду наткнулися на антидержавну політику міністерства енергетики. Адже це міністерство, очолюване п.Насаликом, веде переговори з "ДНР", а в в нас виставило "Чернігівторф" у список для приватизації. А ще раніше уряди попередників всі інші підприємства торфобрикетної галузі розграбували і знищили".

Варто згадати практично новий Замглайський завод у Ріпкинському районі, що був безжально вирізаний приватними структурами на металолом.

"Сьогодні, в умовах війни з Росією, і зокрема, під час відмови від російського газу торф стає стратегічноюи сировиною, - заявляють чернігівські рухівці. - І віддавати у час війни стратегічні підприємства на приватизацію - це означає допомагати ворогу. Нагадаємо, що приватизовані росіянами за режиму Кучми чернігівські підприємства "Хімволокно" та КСК, прилуцький "Білкозин" були практично доведені до банкрутства. Таку ж долю, схоже, уряд готує і Смолинському та Ірванцівському торфобрикетним заводам".

Що ж, крім критики, вимагає і пропонує Народний Рух, який виступає проти лібералізації у стилі Пинзеника і К? "Народний Рух вимагає припинення приватизації стратегічних підприємств і навпаки - повернення під державний контроль обленерго та облгази. Зокрема, вимагаємо, виключити "Чернігівторф" зі списків на приватизацію і передати Смолинський та Ірванцівський заводи у комунальну власність громад, як того вимагає, зокрема, сесія Семенівської районної ради"

"Сировина місцева, працівники - місцеві, споживач, значною мірою, також свій - до чого тут уряд? Чому він розпоряджається не своїм?" - питає в.о. голови обласної організації Народного Руху Василь Чепурний. - А якщо ми говоримо про справді децентралізацію, про спроможні громади, то й запитаймо - як буде виживати, наприклад, Семенівський район, в якого уряд Гройсмана хоче забрати одне з чотирьох діючих підприємств? І після таких питань віддаймо громадам те, що їм належить по праву!".

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини