Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:39:23

Чернігівська громадськість виступає проти забудови лісопарку "Кордівка"

06.08.2016   13:45Агенцiя

На місці згаданого лісопарку відповідно до Генерального плану міста Чернігова передбачено проведення часткової забудови з облаштуванням автостоянок, зон активного відпочинку з кав'ярнями та іншими закладами розважально-культурного напрямку.

Однак активісти обласного центру в особі Громадської ради при обласній державній адміністрації, міської громадської організації «Нові перспективи Ялівщини» та низки інших об'єднань громадян виступають проти такого негативного ходу подій у природній зеленій зоні заплавних прибережних територій Десни та Стрижня. У їхніх планах – створення лісопарку «Кордівка» з елементами паркового благоустрою для масового відпочинку населення. Однак цьому є певні перепони...

Саме про це і говорили в обласній раді учасники організаційного засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в м. Чернігові, яку провів співголова робочої групи, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Учасники оганізаційного зібрання заслухали інформацію про результати проведення Громадської експертизи документації «Детальний план території лісопарку «Кордівка». Функціонально-планувальна організація території», з якою їх ознайомила член Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна.

В обговорені порушеного питання виступили: Леонід Бурковський, начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Тетяна Небрат, заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації – начальник управління екологічної безпеки та дозвільної системи, секретар робочої групи, Громадської ради при ОДА Тамара Петрова, громадський активіст Руслан Волощук, інші учасники засідання.

Як результат, учасники обговорення дійшли висновку –кожному члену робочої групи внести свої пропозиції щодо створення РЛП «Кордівка», запросити на друге засідання представників Деснянського регіонального Басейнового управління водних ресурсів та профільних структурних підрозділів Чернігівської міської ради. Вони також були одностайними в тому, що одним із важливих кроків до створення лісопарку повинно бути термінове внесення змін до Генерального плану Чернігова та визначилися з датою наступного засідання робочої групи, яке домовилися провести вже наступного тижня.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.