Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:21:58

Про забезпеченість області ліками поінформував очільник профільного управління

27.07.2016   12:49Агенцiя

Наскільки населення області забезпечене ліками за рахунок бюджетних коштів, повідомив 26 липня на прес-брифінгу в облдержадміністрації начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш.

За його інформацією, за рахунок коштів державного бюджету виконуються 16 державних цільових програм та комплексних заходів загальнодержавного значення.

На офіційному веб-сайті очолюваного ним управління щотижнево оновлюється інформація про наявні залишки лікарських засобів та виробів медичного призначення, що надходять в область у централізованому порядку за рахунок держбюджету.

Наразі централізованими поставками в область надійшли медикаменти на 48 мільйонів гривень. Крім того, здійснено оплату за надані ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» послуги з гемодіалізу на суму понад 15 мільйонів.

Проте, за словами Петра Гармаша, цього недостатньо, адже складає лише 58% від суми, запланованої Міністерством охорони здоров’я для Чернігівщини.

Є деякі програми, профінансовані стовідсотково. Це, зокрема, стосується поставки медикаментів для лікування хворих на розсіяний склероз, гемофілію, ДЦП, дітей, хворих на муковісцидоз та ЮРА. У той же час очільник обласного управління охорони здоров’я висловив занепокоєння вкрай складною ситуацією із забезпеченням дітей імунобіологічними препаратами, ліками хворих на онкологічні та онко-гематологічні захворювання, туберкульоз і СНІД.

Залишається сподіватися на отримання ліків у повному обсязі до кінця року. Це обіцяють для області у профільному Міністерстві.

Говорили на брифінгу також про медикаментозне забезпечення пільгових категорій населення. Так, на забезпечення їх безкоштовного та пільгового амбулаторного лікування у 2016 році передбачено майже 40 мільйонів гривень з місцевих бюджетів. За півроку вже використано понад 16 мільйонів. У тому числі для інвалідів, учасників війни, дітей-інвалідів, хворих на шизофренію та епілепсію, онкохворих.

Петро Гармаш назвав досить втішні цифри щодо забезпечення інсуліном. Завдяки не лише держбюджету, а й місцевим видаткам, забезпеченість цим препаратом наразі складає 90% від потреби.

Говорили також про проблему із поставкою ліків від сказу. Як повідомили в Управлінні охорони здоров’я одразу ж після прес-брифінгу, в область згідно централізованих поставок надійшло 6015 доз вакцини для профілактики цього захворювання.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.