Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:47:48

В ході виборів свою основну функцію - охорону публічного порядку поліція виконала

19.07.2016   16:10Агенцiя

Про це заявив очільник ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін під час прес-конференції, присвяченій підсумкам виборів у 206 окрузі.

В прес-конференції також взяв участь координатор громадського спостереження Громадської мережі ОПОРА у Чернігівській області Святослав Бабіля.

Розпочинаючи зустріч із журналістами, керівник Головного управління Наці поліції Едуард Альохін коротко ознайомив журналістів з основними моментами підготовки та проведення виборів народного депутата України по 206 округу.

Так, він повідомив, що 3 червня по 18 липня до підрозділів поліції надійшло 244 повідомлення про події, пов’язані з проведенням передвиборчої кампанії. Серед яких – 9 фактів пошкодження біг-бордів і агітаційних наметів, 15 фактів розповсюдження матеріалів без вихідних даних, 33 факти проведення незаконної агітації, 68 фактів ймовірного підкупу виборців та 119 інших.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 42 та приєднано 33 матеріали. Поліцією складено 9 адмінпротоколів за порушення правил благоустрою і порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації.

У свою чергу координатор громадського спостереження Громадської мережі ОПОРА у Чернігівській області Святослав Бабіля констатував, що в 206 виборчому окрузі саме діяльність поліції стала одним з чинників, що виборча кампанія попри велику кількість порушень пройшла без фізичного протистояння та без порушень, які могли б вплинути на волевиявлення виборців.

Він визнав, що рівень організації роботи поліції у 206 окрузі був значно вищий, ніж у минулому році, коли проходили вибори по 205 округу.

Керівник Головного управління Нацполіції теж висловив задоволення ходом виборів на Чернігівщині. Все пройшло злагоджено і без надзвичайних ситуацій. Правоохоронці вчасно реагували на повідомлення і працювали на випередження.

«Щоправда, було два «замінування» – окружної виборчої комісії і штабу кандидата у нардепи. А ще по одному замінуванню навіть помилилися адресою», — уточнив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

За його словами, в день виборів поліцією було зафіксовано 11 випадків роздачі коробок з продуктами від одного з кандидатів. За даним фактом проводиться перевірка.

Едуард Альохін також сказав: «Якщо оцінювати роботу поліції в ході виборчої кампанії і в день виборів, то я б відзначив позитивні зміни в її роботі порівняно з роботою на попередніх виборах. Я хочу відзначити роботу в плані превенції, попередження цілого ряду можливих правопорушень.

У нас була інформація, що ряд політичних сил мали намір використати у своїй передвиборчій кампанії незаконні методи. Ми максимально зуміли спрацювати в цьому напрямку і попередити ті прояви, які не з кращого боку характеризували нашу область на попередніх виборах».

Робота над оцінкою виборчих правопорушень ще триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини