Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:55:11

Четверо людей, які представляються журналістами "Четвертої влади", їздять по дільницях 206 округу

17.07.2016   11:23Агенцiя

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували групу із чотирьох осіб (троє чоловіків та одна жінка), які їздять виборчими комісіями та опитують членів ДВК про перебіг голосування, дуже прискіпливо обдивляються приміщення комісій, ведуть себе зухвало та провокують на скандал.

Зокрема, була зафіксована їх присутність на дільницях № 740694 (смт Ріпки, Ріпкинський р-н) та № 741068 (м. Чернігів, вул. Текстильників, 30).

У журналі присутніх спостерігачів та представників преси на ДВК № 741068  троє з них зареєструвалися як представники газети «Четверта влада»: Віктор Клещук, Алла Клещук, Артут Карапетянц.

Цікаво, що державний реєстр друкованих засобів масової інформації містить інформацію про дві газети, зареєстровані в Україні з назвою «Четверта влада»: "Четверта влада - південь" - м. Севастополь, "Четверта влада. ЗМІ та реклама у Донецькій області" - м. Донецьк.

На дільниці № 740673 (с. Суличівка, Ріпкинський р-н) на дільницю зайшли невідомі люди. Вони відмовилися показувати посвідчення та реєструватися у журналі фіксації спостерігачів. Голова ДВК пригрозила викликати поліцію у разі, якщо ці люди не покинуть приміщення дільничної комісії або не зареєструються у журналі. Невідомі люди покинули приміщення ДВК.

Закон України «Про вибори народних депутатів» частиною 3 статті 34 визначає, що на засіданні ДВК можуть бути присутніми «…представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації)».

 Святослав Бабіля, координатор громадського спостереження у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини