Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:32:36

“За свою мету вони обрали дискредитацію персоналу і керівництва ЧАЕС та подальший розвал Чорнобильської АЕС”

08.07.2016   15:54Агенцiя

На прес-конференції, що відбулася в інформаційному агентстві УНІАН (м.Київ), генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін зробив заяву щодо інформаційної війни, яку розпочато проти очолюваного ним підприємства, колективу та адміністрації ЧАЕС.

За його словами, це безпосередньо пов’язано зі спробами окремих представників силових структур, задіяними в незаконній реалізації ресурсів з 30-ти кілометрової зони, загальмувати процес реформування зони відчуження.

Зокрема, Ігор Грамоткін заявив: “Активність ЧАЕС відносно перетворення зони відчуження, її ініціативи з питань реформування, були почуті Президентом. Сьогодні Україна впритул наблизилася до створення концерну по поводженню з ядерними матеріалами.

Успіхи, яких в останні роки добився наш колектив, однозначно дають зрозуміти, що єдиним підприємством, яке здатне сьогодні на законних підставах ефективно працювати в цьому напрямку, є ЧАЕС.

Однак представники навколокримінального бізнесу, котрі багато років працюють пліч-о-пліч з деякими особами з силових структур і мають на незаконному продажі металу багатомільйонні прибутки, не готові віддавати свій “бізнес” під контроль держави. Вони прагнуть загнати все в тінь.

Таке підприємство, як Чорнобильська АЕС, яке працює виключно у правовому полі, їх конче не влаштовує. За свою мету вони обрали дискредитацію персоналу і керівництва ЧАЕС та подальший розвал Чорнобильської АЕС на кілька підприємств … Як підсумок, спільна діяльність поліції і бандитів ставлять під загрозу реалізацію міжнародних проектів. Вилучення серверів, оргтехніки, договорів блокує роботу підприємства, а інформаційна війна підриває довіру західних партнерів і шкодить всій Україн”.

Голова профспілкового комітету ЧАЕС Максим Орлов в свою чергу зазначив: “Поведінка окремих співробітників Національної поліції плямує честь і гідність колективу ЧАЕС, стеження, обшуки, утримування протягом тривалого часу в неналежних умовах ні в чому неповинних працівників станції, численні процесуальні порушення, недотримання основних конституційних прав змушують нас вимагати від Генерального прокурора, щоб він узяв розслідування цієї справи під свій контроль.

У свою чергу, від імені колективу можу запевнити, що Чорнобильська АЕС повністю відкрита для будь-яких перевірок і розслідувань, керівники і співробітники готові давати правдиві свідчення. Єдина вимога – щоб це було об’єктивне розслідування особами, які не “зав’язані” на бізнесі в 30-кілометровій зоні. Ми наполягаємо на повноцінному інформаційному висвітленні всього, що відбувається!”.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.