Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:00:16

Ключовою темою зустрічі стало питання продовження ліцензії на експлуатацію Ірванцівського родовища торфу

08.07.2016   11:17Агенцiя

6 липня відбулася робоча нарада щодо розгляду актуальних питань діяльності ДП «Чернігівторф», які потребують нагального вирішення.

Участь в обговоренні стану справ в торф’яній галузі регіону взяли заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, голова Семенівської районної ради Василь Малкович, в.о. директора ДП «Чернігівторф» Юрій Бондаренко, голова профспілкового комітету ДП «Чернігівторф», депутат Чернігівської районної ради Валентина Огієнко.

Ключовою темою зустрічі стало питання продовження ліцензії на експлуатацію Ірванцівського родовища торфу та пошук шляхів вирішення труднощів, які виникають на цьому шляху. Суть проблеми полягає в тому, що профільне міністерство відмовляється продовжити термін дії дозволів на видобуток, мотивуючи це тим, що територія, яку завод планує взяти в обробіток, знаходиться в природоохоронній зоні. У свою чергу непродовження ліцензії може призвести до катастрофічних наслідків для подальшої діяльності заводу: повної зупинки виробництва, втрати налагоджених ринків збуту, а також загрожує масовими скороченнями кваліфікованих працівників підприємства. Іншим фактором, який стримує розвиток підприємства, є оголошення ДП «Укрторф» конкурсу на заміщення вакантної посади директора ДП «Чернігівторф». Попри численні звернення трудового колективу щодо недоцільності зміни керівництва до повної стабілізації ситуації на підприємстві.

За словами Юрія Бондаренка, за останні три місяці підприємство досягло значних успіхів: відбувся запуск нової лінії виробництва, вдалося значно знизити енерговитрати, а також реструктуризувати більшу частину боргів, які роками накопичувалися попереднім керівництвом.

Детально проаналізувавши ситуацію, яка склалась на підприємстві ДП «Чернігівторф», Арсен Дідур та Сергій Сергієнко вирішили направити спільні листи від імені обласної ради та облдержадміністрації до Державної служби геології та надр України із клопотанням прискорити вирішення питання щодо надання продовження строку дії ліцензії на експлуатацію Ірванцівського родовища торфу. Крім того, керівники також звернуться до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України із проханням долучити до участі у конкурсі на посаду директора ДП «Чернігівторф» кандидата, який має підтримку трудового колективу державного підприємства.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.