Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:15:23

Жоден з кандидатів ще не вніс подання для формування дільничних виборчих комісій

28.06.2016   12:19Агенцiя

29 червня о 24 годині, спливає строк внесення подань для формування дільничних виборчих комісій суб’єктами виборчого процесу. Як повідомили ОПОРІ в ОВК, станом на 24 червня, ще жоден з кандидатів чи політичних партій не вніс відповідне подання.

Відповідно до ч. 4 ст. 29 та п.2 ч. 2 ст. 27 Закону України «Про вибори народних депутатів України» право подавати кандидатури на членів ДВК мають кандидати у депутати у відповідному одномандатному окрузі та політичні партії, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання. Таким чином, у 206 окрузі подання можуть внести 75 кандидатів та 6 парламентських фракцій політичних партій.

Як повідомили ОПОРІ в окружній виборчій комісії станом на 13 годину 24 червня жоден з відповідних суб’єктів виборчого процесу не подав до ОВК списки кандидатур для формування дільничних виборчих комісій. Однак, у комісії не вважають таку ситуацію критичною для своєчасного формування складу ДВК: “Ми все виконаємо згідно законодавства і в строк. В будь-якому випадку, буде дотримано Закону Про вибори (ред. – народних депутатів України) окружною виборчою комісією, не зважаючи на те, що є передумови ігнорувати окружну комісію і піти на зрив виборів”, - зазначив голова окружної виборчої комісії № 206 Євгеній Артеменко. Наразі у суб’єктів виборчого процесу залишилося мало часу для подання кандидатур на членів ДВК. Адже 28 червня, відповідно до графіку роботи ОВК, комісія не працюватиме у зв язву із Державними святом, Днем Конституції.

Необхідно зазначити, у випадку якщо всі, хто має право вносити подання для формування ДВК, скористаються ним в останній день, то окружній виборчій комісії доведеться перевірити на відповідність вимогам Закону одразу близько 14 тис. кандидатур.

Як повідомила заступник голови ОВК Ірина Примера: "Комісія прийматиме подання від суб'єктів до 24:00 29 червня. У нас є 18 членів комісії, які їх опрацьовуватимуть, крім того працює електронна система "Вибори", яку нам надала ЦВК, тому проблем з формування складу ДВК не буде, якщо потрібно, працюватимемо і вночі".

Як зазначив координатор громадського спостереження ОПОРИ у Чернігівській області, Святослав Бабіля, відповідно до ч.3 ст. 107 Закону України «Про вибори народних депутатів України» відповідні суб’єкти виборчого процесу вносять подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій до окружної виборчої комісії не пізніш як за сімнадцять днів до дня голосування (до 29 червня). Жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничної виборчої комісії звичайної чи спеціальної виборчої дільниці проводиться окружною виборчою комісією не пізніш як на другий день після закінчення строку внесення подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій (до 1 липня).

У разі якщо у встановлений строк не надійшли подання щодо складу дільничної виборчої комісії або якщо кількість запропонованих до складу дільничної виборчої комісії осіб становить менше ніж мінімальна кількість, встановлена частинами другою та третьою цієї статті 28 Закону, окружна виборча комісія зобов'язана у строк, визначений ч. 3 ст. 107, утворити дільничну виборчу комісію за поданням голови окружної виборчої комісії у складі, не більшому ніж середня кількість осіб від кількостей, встановлених ч. 2 та ч. 3 ст. 28, з обов'язковим урахуванням поданих кандидатур від суб'єктів подання, передбачених частиною четвертою цієї статті. Пропозиції стосовно таких кандидатур голові окружної виборчої комісії можуть подавати члени окружної виборчої комісії.


https://www.oporaua.org/novyny/42768-chernihivshchyna-zhoden-z-kandydativ-shche-ne-vnis-podannia-dlia-formuvannia-dilnychnykh-vyborchykh-komisii

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини