Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:19:15

В облраді обговорили питання бюджетного регламенту та перспективи проведення міжнародного фестивалю на теренах Чернігівщини

15.06.2016   10:39Агенцiя

Проект Бюджетного регламенту обласної ради розглянули сьогодні, 14 червня, у ході робочої наради під головуванням заступника голови обласної ради Арсена Дідура та за участю керівників депутатських фракцій і членів двох постійних комісій – з питань бюджету та фінансів, а також з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери.

До спілкування з народними обранцями долучились директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко, представники громадських організацій області.

Захід розпочався зі жвавого обговорення основних аспектів Бюджетного регламенту, розробленого профільним департаментом облдержадміністрації з урахуванням пропозицій та ініціатив громадських організацій «Чернігівський центр прав людини» і «Центр «Доброчин». Валерій Дудко детально проаналізував ключові положення документу, надав необхідні роз’яснення та відповіді на запитання учасників заходу. У свою чергу, президент АГС «Совість» Володимир Демиденко вніс на розгляд учасників наради пропозиції в частині залучення представників громадськості до участі у роботі робочих груп, які будуть створюватись під час формування бюджету, а також виклав своє бачення щодо покращення процесу контролю за розподілом коштів.

Своїми думками щодо проекту Бюджетного регламенту та ініціатив громадськості стосовно перегляду окремих положень документу із присутніми поділились депутати обласної ради.

Друга частина засідання була присвячена презентації Міжнародного фестивалю інтеграції слова в сучасному арт-просторі «Lytavry», яку провела керівник ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації» Тетяна Вінник. Метою проведення цього заходу, який проходитиме з 22 по 24 вересня у в обласному центрі та у м.Ніжин, є популяризація Чернігівщини як культурно-мистецького центру Сіверського краю. Тетяна Вінник детально ознайомила присутніх із орієнтовною програмою фестивалю, основними учасниками та його тематичними напрямками. Наостанок вона закликала народних обранців Чернігівщини до активної підтримки творчого форуму.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.