Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:58:45

Як протидіяти антиукраїнській пропаганді – радились чернігівські медійники та представники громадськості

11.06.2016   08:14Агенцiя

Зміцнення інформаційної безпеки та захист від агресора в інформаційній війні – це питання стало темою відкритого семінару-дискусії, проведеного Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 10 червня.

В обговоренні нагальних проблем українського інформаційного простору взяли участь представники органів влади, місцевих ЗМІ та громадськості.

Про стан інформаційного поля області присутніх поінформував начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Валерій Сорокін.

– Займатись інформаційною безпекою мають не тільки спеціальні служби та посадові особи державних органів влади. Внесок у цю справу доступний будь-кому, хто бере участь у процесі комунікацій, – зазначив він у своєму виступі.

Валерій Сорокін розповів про технічні та маніпуляційні аспекти впливу на свідомість медіаспоживачів, які російські пропагандисти використовують в антиукраїнській інформаційній війні.

Як зауважив доповідач, сьогодні у нашого супротивника є достатньо ресурсів – як фінансових, так і інформаційних – для ведення широкої антиукраїнської пропаганди. І в цій боротьбі ми можемо протиставити йому як власний інтелектуальний потенціал та свідоме медіаспоживання, так і обережність у роботі з інформацією.

Своїм досвідом захисту медіапростору з учасниками дискусії поділилися головний редактор Інтернет-видання «Свобода.ФМ» Владислав Савенок та редактор англомовної платформи «Євромайдан Преса» Аля Шандра. Владислав Савенок, зокрема, розповів про масові хвилі антиукраїнських пропагандистських коментарів в інтернет-просторі Чернігівщини та власний рецепт боротьби з ними.

Аналізуючи проблеми доступності українського теле- і радіомовлення до прикордонних районів області, учасники семінару вкотре наголосили на необхідності розширення його покриття, в тому числі нагадали про потребу створення альтернативного ТОВ «ЗЕОНБУД» провайдера цифрового телебачення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини