Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:47:11

Свято Вознесіння Господнього у Козельці ледь не перетворилося у сутичку. ВІДЕО

10.06.2016   09:28

Козелець перебував у незрозумілій напрузі. Зранку центр міста посилено патрулювали поліцейські. Дзвонили дзвони. Свято Вознесіння Господнього для районного центру було напрочуд багатолюдним. Бо у Вознесенській церкві дозволили відслужити єдину службу представникам Київського патріархату. Священики чотирьох приходів Московського патріархату натомість провели хресну ходу. Конфлікт є, інцидентів не було – підтверджують наші журналісти.

У Вознесенській церкві у Козельці з 1988-го року розташований Музей історії ткацтва. І от у храмі знову залунала молитва. Службу очолив архієпископ Чернігівській і Ніжинський Євстратій у співслужінні зі священиками з різних районів області. Але з урочистої події цей захід ледь не перетворився на сутичку.

З хресною ходою вперше до Вознесенської церкви підійшли ревні прихильники «руського миру». З якою метою? Молитися їм є де – тільки у Козельці чотири церкви Московського патріархату.Купку вірян супроводжувало чимало священиків Московського патріархату в оточенні молодиків спортивної статури. А над хресною ходою майоріли жовто-блакитні прапори.

Кидалася в очі значна кількість демобілізованих бійців, учасників бойових дій на Сході. Бо, кажуть, невіруючих на війні немає.

Завітав на храмове свято до Козельця єдиний на Чернігівщині Народний Герой України отець Сергій Чечин з Ніжина.

Призначений рік тому до Козелецької парафії отець Ярослав Гика також їздить до зони бойових дій як волонтер і душпастир.

Ситуація не отримала подальшого розвитку. Населення із задоволенням спостерігало за інтригою. Наші співрозмовники – місцеві жителі — впевнені, що у церкві повинна бути церква, а не музей. А як же ж музей? І тут є пропозиції.

Якщо обласна влада вирішить питання передачі цієї будівлі вірянам Київського патріархату, а місцева влада знайде відповідне приміщення для Музею історії ткацтва, проблема буде розв’язана безболісно і позитивно для усіх. Крім «руського миру», та то вже штучні проблеми. Головне — храмове свято Вознесенської церкви відбулося. До храму сьогодні повернулася збережена вірянами ікона саме з цієї церкви, пролунала спільна молитва.



Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.