Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:30:22

У Чернігові кандидат розгорнув агітаційну кампанію, не дочекавшись рішення ЦВК про реєстрацію

06.06.2016   07:13Агенцiя

4 червня в одному з мікрорайонів міста представником «ОПОРИ» зафіксовано проведення агітаційних заходів за участі висуванця від ВО «Батьківщина» Юрія Власенка. Потенційний кандидат спілкувався з виборцями та роздавав свої візитівки, в той час,як агітатори розповсюджували газету обласного осередку партії.

У місті з’явилася зовнішня агітація із зображенням майбутнього кандидата та його цитатами. На друкованих агітаційних матеріалах висуванця, розміщених на носіях зовнішньої реклами, вказано, що замовником і відповідальним за друк є Власенко Ю.Д.

Як зазначив Юрій Власенко у розмові з представником ОПОРИ, зустрічі з виборцями проводяться як в Чернігівському районі, так і по місту. Зі слів керівника міської парторганізації ВО «Батьківщина», він вже подав документи для реєстрації кандидатом, однак всю технічну роботу виконує центральний офіс партії.

Відповідаючи на запитання представника «ОПОРИ» про джерела фінансування агітаційних заходів, майбутній кандидат зазначив, що виборчий фонд відкриватиметься після рішення про реєстрацію, а агітація проводиться за кошти партії. «Принаймні ми це робимо відкрито від політичної сили, чекаємо відкриття фонду і все будемо робити через фонд», - прокоментував свої дії Юрій Власенко.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону, партія, кандидати в депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати в депутати в одномандатному окрузі мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А відповідно до ч. 6 ст. 68 Закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації забороняється. Таким чином, Юрій Власенко проводить агітаційну кампанію із порушенням вимог закону.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини