Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:32:58

На засіданні 8 сесії Чернігівської міської 7 скликання депутати затвердили дві нові програми

27.05.2016   14:58

26 травня, відбулось пленарне засідання 8 сесії Чернігівської міської ради 7 скликання. Депутати розглянули та ухвалили рішення щодо 21 основного і 5 додаткових питань порядку денного.

Зокрема, цією сесією затверджено нову програму «Безпечне місто Чернігів на 2016-2017 роки».  Вона передбачає максимальне охоплення території міста системою відеоспостереження з можливістю інтелектуальної обробки зображень для реагування на тривожні події. Мова йде про закупівлю з застосуванням конкурсних процедур і встановлення для цієї системи програмного забезпечення, базового обладнання та відеокамер. Останні мають бути антибліковими, «бачити» вдень і вночі та давати змогу розрізняти обличчя. Очікується, що до кінця року за цією програмою в Чернігові з’явиться 30-35 таких відеокамер. Наступного року їх кількість буде значно збільшена. 

Також депутати шляхом прийняття Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2016 рік виділили кошти на ці потреби. До 2016 року видатки на компенсацію за пільговий проїзд у транспорті загального користування окремих категорій громадян, визначених законодавством, передбачались у Державному бюджеті України. Але Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» цього вже не передбачено. Усього в Чернігові пільговиків, які мають право на безоплатний проїзд, майже 77 тисяч.

Затвердили депутати і Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2016 рік у новій редакції. Програма передбачає компенсацію таких видатків, як оплата оренди (землі та приміщень) та комунальних послуг громадським організаціям інвалідів, дітей-інвалідів, ветеранів, учасників АТО, осіб хворих на цукровий діабет, багатодітних родин, осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС а також організаціям, які надають безоплатну правову допомогу. Програма охоплює громадські організації, які мають значний авторитет серед мешканців Чернігова, здійснюють свою діяльність на відкрито та прозоро безоплатній основі. Депутати врахували, що своєю діяльністю ці громадські організації допомагають місту зняти соціальну напругу та вирішити ряд нагальних потреб.

На сесії погоджено також інвестиційні програми обох великих підприємств, які постачають тепло у квартири чернігівців – ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» та ПАТ «Облтеплокомуненерго».  Програми передбачають, зокрема, встановлення цими підприємствами будинкових лічильників для досягнення 100% обліку споживання теплової енергії. Надалі ці програми ще мають бути затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Надалі депутати після досить гострої дискусії про те, на підставі чого має визначатися доцільність тих чи інших новобудов у нашому місті, проголосували «за» надання дозволу на розробку концепції Генерального плану міста Чернігова.

Також у ході засідання сесії Чернігівським міським головою було винесене на розгляд депутатів питання надання пільг зі сплати земельного податку у 2016 році. Владислав Атрошенко особливо наголосив на тому, що ці пільги мають надаватися не всім без винятку, а соціально незахищеним верствам населення. Депутати проголосували за те, щоби право на додаткову пільгу 50% у сплаті земельного податку отримали ті мешканці Чернігова, яким призначені житлові субсидії. Встановлені й інші обмеження: пільгу такій особі можна буде отримати тільки на одну ділянку та на площу не більше 10 соток. 

Проголосовані й інші питання порядку денного.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини