Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:57:01

Депутати обговорили та підтримали пропозиції щодо розподілу видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік

26.05.2016   10:19Агенцiя

25 травня відбулося засідання робочої групи з планування природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

Учасники засідання розглянули пропозиції Департаменту екології та природних ресурсів щодо включення природоохоронних заходів до проекту додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік та зміни до переліку видатків фонду на 2016 рік, затвердженого рішенням 3-ї сесії обласної ради.

Арсен Дідур поінформував присутніх, що 24 травня нинішнього року з метою розширення кола осіб, залучених до підготовки проекту переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, підписано розпорядження в.о. голови обласної ради, першим заступником Валентином Мельничуком. Згідно з цим документом склад робочої групи доповнено представниками всіх зареєстрованих в обласній раді депутатських фракцій.

Членам робочої групи були надані пропозиції Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації щодо включення природоохоронних заходів до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та внесення змін до переліку Фонду на 2016 рік, а також спільне клопотання Бобровицької районної ради та районної держадміністрації щодо реконструкції очисних споруд, що розташовані на території Бобровицького молокозаводу.

Змінами, що пропонує внести Департамент екології та природних ресурсів в перелік видатків обласного фонду, уточнюються видатки на будівництво полігону по утилізації рідких нечистот у смт. Срібне, реконструкції каналізаційних очисних споруд в с. Григоро-Іванівка Ніжинського району з заміною зношеного обладнання, реконструкції очисних споруд в смт. Куликівка, реконструкції КНС №1 та КНС №2 в м. Бахмач, реконструкції системи водовідведення Коропської ЦРЛ та включається фінансування нового об'єкту - придбання каналізаційного насосу для заміни зношеного на КНС м. Прилуки.

Разом з тим до Департаменту надійшли запити від районних органів влади про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для здійснення природоохоронних заходів. Їх також пропонується включити до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 – 2020 роки.

Серед них: реконструкція каналізаційної насосної станції в с.Часнівці, Козелецького району – 350,00 тис. грн; придбання комплекту системи аерації на базі аераторів "Аква Лайн М" для заміни зношених на каналізаційних очисних спорудах м. Прилуки - 486,86 тис. грн; реконструкція каналізаційно-насосної станції дитсадка "Сонечко" по вулиці Б. Хмельницького в м. Семенівка – 400,00 тис. грн; розробка робочої документації очистки стічних вод з використанням біоплат на підставі дослідження енергоощадного метода для малих населених пунктів смт. Замглай Ріпкинського району - 95тис. грн; ліквідація наслідків зсуву та ерозійних явищ території провулку Романа Волкова в м. Новгород-Сіверський - 598,32 тис. грн; відновлювальні та протизсувні роботи з реконструкцією перепадного колодязя зливової водовідвідної каналізації по вул. Монастирська в м. Новгород-Сіверський - 484,1 тис. грн та інші обгрунтовані заходи.

На завершення дискусії, члени робочої групи вирішили підтримати пропозиції до проекту додаткового Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік в запропонованій редакції і зміни до переліку видатків обласного фонду, прийнятого в січні 2016 року та в подальшому розглянути їх на постійних комісіях, на пленарному засіданні обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини