Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:37:19

Усі старости в області обрані

16.05.2016   13:21

У неділю, 15 травня, відбулися вибори старости села Мала Кошелівка, яке входить до складу Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ніжинського району.

Ним став Сергій Мішура, який в шостому скликанні був Малокошелівським сільським головою, а після виборів до місцевих рад виконував обов’язки старости. Вибори відбулися на безальтернативній основі, за кандидатуру Сергія Миколайовича віддали свої голоси 95 виборців, які проживають у цьому селі. 

Таким чином в області завершився процес обрання старост. У всіх 14 сільських радах, що увійшли до складу 5 об’єднаних територіальних громад, відтепер є старости.

У 8 радах вони пройшли на альтернативній основі: було зареєстровано і брало участь від 2 до 5 кандидатур на посаду старости. У той же час у 6 радах вибори відбулися, коли кандидатами було зареєстровано по одній особі.

Із загальної кількості старост 9 працювали сільськими головами, 3 були секретарями сільських рад і 2 особи були безробітними.

6 старост мають вищу освіту, 2 - середню спеціальну і 6 - загальну середню.

Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» староста – це посадова особа місцевого самоврядування. За посадою староста є членом виконавчого комітету об’єднаної територіальної громади і представляє інтереси жителів сіл у виконкомі.

Староста працює відповідно до Положення про старосту, яке затверджується відповідною об’єднаною територіальною громадою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини